Silvan Belediye'ye Kayyum Olarak Atanan Kaymakam İlk Toplantısını Korucu ve Muhtarlarla Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silvan Belediye'ye Kayyum Olarak Atanan Kaymakam İlk Toplantısını Korucu ve Muhtarlarla Yaptı

Silvan Belediye\'ye Kayyum Olarak Atanan Kaymakam İlk Toplantısını Korucu ve Muhtarlarla Yaptı

Belediye'ye kayyum olarak atanan Kaymakam ilk toplantısını korucu ve muhtarlarla yaptıDİYARBAKIR'ın Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakam Murat Kütük, Belediye'deki olarak ilk toplantısını geçici köy korucuları ile muhtarla yaptı.

05.10.2016 22:19

Belediye'ye kayyum olarak atanan Kaymakam ilk toplantısını korucu ve muhtarlarla yaptı

DİYARBAKIR'ın Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakam Murat Kütük, Belediye'deki olarak ilk toplantısını geçici köy korucuları ile muhtarla yaptı. Toplantıda konuşan Kütük, Belediyenin 37 milyon borcu olduğunu belirterek, ilçeye en iyi şekilde hizmet yapmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, kayyum olarak atandığı Silvan Belediye Başkanlığı'nda ilk toplantısını muhtar ve köy korucularıyla yaptı. Belediyenin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasına yapan Kütük, Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atandığından bugüne kadar aralıksız çalıştığını belirterek, "Silvan Belediyesine göreve atandığımız günden beri çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İlk toplantımızı siz değerle yapmayı uygun gördük. Sizlere en güzel şekilde hizmet etmek içinde elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

"SİLVAN BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA"

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Silvan Belediyesinin şu anda 37 milyon borcu bulunduğunu, bu borçların daha önce belediyede çalışıp işten çıkarılan ve mahkeme yoluyla alacaklı olan belediye personelleri, maliye borçları, SSK borçları, personelin bağlı olduğu sendikanın aidat borçları ve esnafa olan borçları olduğunu söyledi. Bu borçlarla birlikte sağlıklı hizmet yürütmenin zor olduğunu söyleyen Kütük, " Belediyemizin İller Bankası'ndan gelen geliri 2 Milyon 550 bin liradır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmet payı olarak Silvan ilçemizde verilen, DİSKİ ve İtfaiye hizmetleri bedeli olarak her ay 1 milyon 50 bin lira Büyükşehir Belediyesi payı olarak kesilmektedir. 900 bin dolayında işçi maaşları ödenirken, sadece hizmetler içinde 250 bin lira gibi bir rakamla Silvan'a nasıl hizmet yapabiliriz" dedi.

Kaymakam Kütük, Silvan'ın bir çok mahallesinde daha önce yapılmış, parke taşları sökülmüş veya yapılmamış ara sokaklarda da bu yıl 30 bin metre karelik alanda parke taşı döşemesi yapacaklarını da ifade ederek, bu çalışmalarla birlikte önceliklerinin altyapı çalışmalarını tamamlayıp, üst yapı çalışmalarıyla ilçenin çevresini değiştirmek olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan Belediye'ye Kayyum Olarak Atanan Kaymakam İlk Toplantısını Korucu ve Muhtarlarla Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement