Çatışmaların Başladığı Silvan'da Asker Sokağa İndi - Son Dakika
Güncel

Çatışmaların Başladığı Silvan'da Asker Sokağa İndi

Çatışmaların yeniden başladığı Silvan'da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, jandarma da zırhlı araçlarla sokağa indi.

24.08.2015 14:21  Güncelleme: 18:48

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yolları hendeklerle kapatan YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. Çarşı esnafı güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

BARİKAT KURUP HENDEK KAZDILAR

Edinilen bilgilere göre, YDG-H üyeleri dün akşam saatlerinde yollara barikat kurup hendek kazdı. Bugün sabah saatlerinde bölgeye giden güvenlik güçlerine saldıran YDG-H'liler ile polis arasında çatışma çıktı.

VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK EDİYOR

Çatışmalar sırasında Tekel ve Mescit mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar daha güvenli bölgelerdeki akrabalarının yanına giderken, çarşı esnafı da güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkılmasını yasakladı. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen karar camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

ASKERLER İLÇEDE

Silvan'da olayların sürdüğü Tekel ve Mescit mahallerine bugün saat 14.00'ten itibaren jandarma da zırhlı araçlarla girdi. Jandarma mahalle aralarına girerek, önlem almaya başladı. Mahallelerin girişlerinde önlem alan polis ekipleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

BAZI MAHALLELERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONULDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatmaya giden güvenlik güçlerine YDG-H'lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışmanın ardından bazı mahallelerde olaylar devam ediyor. Önlem amaçlı jandarma ekiplerinin mahallelere girmesinin ardından Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen sokağa çıkma kararı camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

Çatışmaların Başladığı Silvan\'da Asker Sokağa İndi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çatışmaların Başladığı Silvan'da Asker Sokağa İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (183)

  • Diyarbekir: Silvan yıllarca pkk dan çekti ve hâlâ çekiyor .gençliğimiz devlet ve pkk nın savaşıyla , yasaklarla geçti ... Lanet olsun terörün her türlüsüne ! Bıktık artık . 112 13 Yanıtla
  • Zozan: Amedli kardeşimin dediği gibi ; ben de kürdüm demeye utanır oldum :((( 89 27 Yanıtla
  • irem: Savasar son bulsun türk devleti boşuna yorumların kürtler kazanacaktir 18 86 Yanıtla
    lazitna lı: İSRAİL AĞIZI İLE KONUŞMA BURDA..tarih sizi affetmeyecek..bu bedeli çok ağır ödeyeceksiniz......türkiye cumuriyeti doğusu ile batısı ile bir dir.Bölmek isteyen kalleştir ve bedelini ağır şekilde ödeyecek... 22 1 BOZKURT: Analar var Kurt doğurur obayi devlet eder , analar var böyle orospular dogurur obaya dert eder. hepinizi gaz odalarına doldurmak gerekiyor artık çözüm birakmadiniz. 17 4
  • ÖĞRETMEN: Gebertin hepsini o adı batasıca ilde taş taş üstünde kalmasın o adilere yardım edenleride gebertin 66 29 Yanıtla
    ADİL: YİYORSA SEN GİT ORAYA 2 0
  • şırnaklı: ne yapsanız kürt halkı boyun egmeyecek 33 55 Yanıtla
    antix: La it sn kürt bile degilsin ki bizim savasimizda kurtlerle degil vatan haini kimse onlarla isterse karadenizli olsun 5 1
  • sur kentli: devlet kendi halkına bomba atıyor. . inadına hdp. . 17 59 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement