Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık'ta Başladı

"Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık'ta başladı Seminere 81 ilin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürleri katılıyor Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sınav Yönetimi Daire Başkanı Turay Karadere: "Biz...

03.04.2017 22:00

"Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık'ta başladı

Seminere 81 ilin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürleri katılıyor

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sınav Yönetimi Daire Başkanı Turay Karadere:

"Biz elimizdeki her türlü teknolojiyi kullanacağız ama bu zihniyeti de değiştirmek ve bu ahlaki sorunu da çözümlemek zorundayız"

BALIKESİR - 81 ilin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürlerinin katıldığı Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık'ta başladı. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sınav Yönetimi Daire Başkanı Turay Karadere, "Biz elimizdeki her türlü teknolojiyi kullanacağız ama bu zihniyeti de değiştirmek ve bu ahlaki sorunu da çözümlemek zorundayız" dedi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sınav Uygulama Semineri", Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda başladı. Seminerin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sınav Yönetimi Daire Başkanı Turay Karadere, MEB Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Baskı ve Sevk Hizmetleri Daire Başkanı Bayram Taran, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ın yanı sıra 81 ilin İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, çalıştayın Gönenli Mehmet Efendi, Hasan Basri Çantay, Ömer Seyfettin, Kurtederli Mehmet Pehlivan ve Seyit Onbaşı'nın şehri Balıkesir'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MEB Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Baskı ve Sevk Hizmetleri Daire Başkanı Bayram Taran ise, TEOG sınavlarına hazırlık aşamasında oldukları için son derece yoğun bir dönemin içinde olduklarını kaydederek, "Bu sınava ait kitapçıkların basımları tamamlandı. Kutulama ve paketlenme işlemleri devam ediyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sınav Yönetimi Daire Başkanı Turay Karadere de, 5 günlük seminerde sadece sınav uygulamasını değerlendirmeyeceklerini belirtti. Çalıştayda bir günü destekleme kurslarına ayırdıklarını kaydeden Karadere, "Bir günü de ölçme çalışmalarına ayırdık. Diğer üç günde de baskı sevk, ölçme ve değerlendirme, sınav güvenliği gibi, sınav süreçlerinin tamamıyla ilgili değerlendirme fırsatımız olacak. Yeni AR-GE ile ilgili çalışmalarımız var. Bu konuda sizlerin görüşlerini alacağız" ifadelerini kullandı.

Karadere, MEB'in teşkilat kanununda yapılan değişikliğin ardından sınav ücretlerine ait husus ve esaslarının da değiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu kapsamda görevli unvanları üzerinde bir çalışma yaptık. Bu konuyu Maliye Bakanlığına gönderdik. Buna dayanarak da yönerge değişikliği yapacağız. Dolayısıyla bu çalıştay zamanlama anlamında da çok önemli" dedi.

Geçmişten ders alıp, günümüzde bu tecrübeleri sıklıkla hatırlamanın önemine dikkat çeken Karadere, "Geçtiğimiz yıl yaşanılan 15 Temmuz terör ve FETÖ belasından Allah muhafaza buyursun. Biz teknik olarak bir takım çalışmalar yapıyoruz ama her zaman ifade ettiğim gibi bu sınav konusunda önemli olan teknik anlamda yapılacak çalışmalardan çok zihniyetlerin ahlaklı olmasından geçer. Bu zihniyet düzelmediği sürece bazı şeyleri düzeltebilmek çok zordur. Mesela ben ÖSYM'de çalıştığım yıllarda ÖSYM'ye ait sınavlarda kalem, silgiyi sınavlarda yasaklamıştık. Sınavlarda kalem ve silgileri biz vereceğiz demiştik. Küpe, alyans gibi takılarla kopya çekilebileceğini düşünerek sınavlara bu gibi takılarla girilmesini yasaklamıştık. Ama bu tedbirleri almamıza rağmen arka planda sorular, soru bankasından çalınarak kopyalanıp götürüldü. Bu neden oldu? İşte bahsettiğim bu ahlaksız zihniyet sorunu nedeniyle oldu. Ama yine de biz elimizdeki her türlü teknolojiyi kullanacağız ama bu zihniyeti de değiştirmek ve bu ahlaki sorunu da çözümlemek zorundayız" diye konuştu.

Sınav Uygulama Semineri" Ayvalık\'ta Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınav Uygulama Semineri' Ayvalık'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement