İdil Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İdil Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı

İdil Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı

İdil'de PKK'lılar ile girdikleri çatışmada şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çifçi ile Uzman Çavuş Musa Yılmaz, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

05.03.2016 12:19  Güncelleme: 12:40

İdil şehitleri törenle memleketlerine uğurlandı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK (DHA)-ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK'lılar ile girdikleri çatışmada şehit düşen üsteğmen Mehmet Çifçi(28) ile uzman çavuş Musa Yılmaz(26) Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene 2. Ordu Komutanı orgeneral Adem Huduti, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit Üsteğmen Mehmet Çifçi'nin annesi Gülsen Çiftçi, şehit uzman çavuş Musa Yılmaz'ın eşi Yeşim Yılmaz, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Aynı çatışmada yaralanan askerde şehit silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Törende, şehit Üsteğmen Çifçi ve Uzman Çavuş Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, ambulanstan alınarak katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Şehit askerler silah arkadaşlarının omuzlarında tekbir getirilerek helikopter pistine taşındı. Tören esnasında gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarını askerler sakinleştirdi.

Şehitlerin tabutlarının helikoptere konulması sırasında Şehit Üsteğmen Mehmet Çifçi'nin annesi Gülsen Çifçi fenalık geçirince alanda bulunan sağlık görevlileri ve askerler müdahale etti. Şehit askerlerin naaşları, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere kadar taşındı. Şehitlerin naaşları helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanına oradan da uzman çavuş Musa Yılmaz'ın cenazesi Elazığ'a üsteğmen Mehmet Çifçi'nin de Ankara'ya uçakla gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement