Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin İstifası - Son Dakika
Güncel

Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin İstifası

Mısır'da Savunma Bakanı Sisi'nin cumhurbaşkanı adaylığı için istifasının ardından Kahire, el Garbiyye ve Süveyş kentlerinde sevinç gösterileri düzenlendi.

27.03.2014 05:07

Mısır'da Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi'nin, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Kahire, el-Garbiyye ve Süveyş'te sevinç gösterileri düzenlendi.

Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını ilan etmesinin ardından Kahire'deki Tahrir ve Mustafa Mahmud meydanlarında toplanan onlarca kişi Sisi'nin posterleri ve Mısır bayraklarını taşıyarak sevinç gösterisinde bulundu.

Göstericiler, "Sisi seni seviyoruz", "Sisi benim cumhurbaşkanım" ve "Bize kim olduğumuzu mu soruyorsun, biz Mısırlıların tamamıyız" sloganları eşliğinde havai fişek gösterisi düzenledi.

Garbiyye ilinde de meydanlarda Mısır bayrakları ve Sisi'nin posterlerini taşıyan göstericiler, ulusal marşlar eşliğinde Sisi yanlısı sloganlar attı.

Kutlamalara katılan siyasi aktivist Mecdi Ebulfutuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sisi'nin, halkın isteği üzerine cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, Mısır halkının tüm kesiminin gelecek cumhurbaşkanının, 25 Ocak ve 30 Haziran devrimlerinin hedeflerini ve toplumsal adaleti gerçekleştirmesini umduklarını söyledi.

Süveyş'te de Temerrud (İsyan) hareketi üyelerinden bir grup, Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesinin ardından, Sisi'nin posterleri ve Mısır bayraklarıyla el-Erbain Meydanı'nda toplanarak sevinç gösterisinde bulundu.

İsyan Hareketi Süveyş Sözcüsü Mustafa es-Suveysi, yaptığı açıklamada, "Biz bugün, yeni bir başlangıcı kutluyoruz. Sisi'nin, halkın isteği üzerine aday olmasından sonra ülke genelinde istikrarın yayılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Sisi, dün devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa ettiğini dile getirerek, "Geleneksel seçim kampanyalarının ötesinde, programı ve vizyonu olan bir adayım. Seçim kurulunun onay vermesinin hemen ardından programımı kamuoyuyla paylaşacağım" demişti.

"Halkı ve doğal kaynakları açısından zengin olan Mısır'ın, yardımlara muhtaç olması kabul edilemez" diyen Sisi, kendisine fırsat verildiği takdirde, ülkede güvenlik ve istikrarı sağlayacağını belirtmiş ve "Korkudan uzak bir Mısır için sürekli mücadele edeceğim" ifadesini kullanmıştı. - Kahire

Sisi\'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin İstifası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement