Niğde'de koronavirüs salgını nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Niğde'de koronavirüs salgını nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kentte koronavirüs vakalarının son 1 ay içerisinde çok ciddi bir artış eğilimine girdiğini belirterek, virüs yüzünden hayatını kaybedenlerinin sayısının 30'a yükseldiğini açıkladı.

28.08.2020 17:36  Güncelleme: 18:09

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada, kent genelinde son dönemde koronavirüs vakalarının arttığını belirterek, "Şu ana kadar 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu da bize gösteriyor ki koronavirüs pandemisini daha ciddiye almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ÜST DÜZEY TEDBİRLER ALINDI

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Yılmaz Şimşek, buna karşı üst düzey tedbirler aldıklarını dile getirdi.

Niğde'de koronavirüs salgını nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek

"VAKALAR CİDDİ BİR ARTIŞ EĞİLİMİNE GİRDİ"

Düğün sürelerini iki saate indirdiklerini ve diğer toplu etkinlikleri yasakladıklarını aktaran Vali Şimşek, "Maalesef Mart ayından Ağustos ayına kadar normal seyrinde giden koronavirüs vakaları son 1 ay içerisinde çok ciddi bir artış eğilimine girmiş durumda.

"ÖLÜM ORANI DA ARTTI"

Buna paralel olarak ölüm oranı da artmış durumda. Niğde'de 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu da bize gösteriyor ki koronavirüs pandemisini daha ciddiye almamız gerekiyor. Hijyen, mesafe ve maske kuralına ciddi bir şekilde uymamız gerekiyor. Elimizdeki verilere göre bu yükselişin ana sebebi düğün, nişan gibi toplu etkinlikler ile aile arası ziyaretler. Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Niğde\'de koronavirüs salgını nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'de koronavirüs salgını nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Nigde de virüs ne arar: bunda bir iş var ama kokusu yakında çıkacak 10 6 Yanıtla
  • : Fabrikada çalışan ınsanlarda ne maske nede mesafe var denetleme yok dugundede yık ne maske nede mesafe 0 0 Yanıtla
  • Yorgun: Sayın vali bey sizemi inanalım yoksa sayın fahrettin koca yami vatandaş olarak arada kaldık birileri çıkıp gerçekten doğruları açıklasın lütfen. 0 0 Yanıtla
  • : Toplu çalışılan yerlere bakın fabrika gibi yerlere ne maske var var mede 0 0 Yanıtla
  • Kalender: Beklenilen bi sonuç düğün dernek söz nişan derken birde göç olunca 0 0 Yanıtla
  • Ovalibag köyü : Sayın valim bu halk otobüslerinin seferlerini arttırın çok kalabalık gidiyoruz sonra da vaka arttı diyorsunuz artar tabi saygilar 0 0 Yanıtla
  • Hakan: Niğdede virüsün ne aradığını bilmemde.....senin gibi bir malın bu dünyada ne işi var bak bu çok düşündürücü ve ALLAH hiç bir şeyi sebepsiz yaratmamıştır seninde bir yaratılma sebebin var elbet 0 0 Yanıtla

Advertisement