Sudan'dan İhlas Vakfına Teşekkür Nişanesi - Son Dakika
Güncel

Sudan'dan İhlas Vakfına Teşekkür Nişanesi

Sudan\'dan İhlas Vakfına Teşekkür Nişanesi

Afrika kıtasında önemli projeleri gerçekleştiren İhlas Vakfına bir teşekkürde Sudan’dan geldi.

23.01.2014 15:55

Afrika kıtasında önemli projeleri gerçekleştiren İhlas Vakfına bir teşekkürde Sudan'dan geldi.

Kara kıtada her yıl hizmet kalitesini arttıran ve daha çok Müslüman'a ulaşmak için çalışan İhlas Vakfı'na Sudan'ın İstanbul Başkonsolosu Asım M. A. Mukhtar İbrahim tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Vakfın İstanbul Bahçelievler merkezindeki ziyarette başkonsolosu, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay karşılarken, vakfın yöneticilerinden Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. M.Çetin Varlık, Murakabe Heyet Üyesi Hüseyin Şener, Kurumsal İletişim Koordinatörü Şaban Çakır ve Bilgi İşlem Md. Hüseyin Ünsal da hazır bulundular.

Ziyaret esnasında düşüncelerini ifade eden Başkonsolos Mukhtar İbrahim İhlas Vakfı'nın Sudan ve Sudan halkına yapmış olduğu yardımlardan dolayı müteşekkir olduğunu söyledi. Sudan'dan yüksek öğrenim için Türkiye'ye gelen öğrencileri yurtlarında barındırarak Sudanlı gençlere büyük hizmet verildiğini ifade eden başkonsolos, vakfın Sudan'da açmış olduğu temsilcilik kanalıyla getirdikleri hizmet ve yardımlar içinde minnettar olduklarını belirtti.

Sudan'ı kardeş ülke olarak gördüklerini belirten Av. Mehmet Okyay da bu ülkeden okumak için ülkemize gelen gençlere daha çok yardımcı olabilmek ve onların barınma ihtiyaçlarını gidermek için yurtlarda kontenjanlarını arttırdıklarını vurguladı. Sudan halkına daha çok hizmet götürebilmek için açılan temsilciliği hatırlatan Okyay, bu temsilcilik vasıtasıyla Kurban, Ramazan ve diğer dönemlerde yetim, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırdıklarını bu yardımların devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca Okyay, Sudan'da dini, edebi, tarihi ve kültürel kitapların basılıp dağıtıldığını da vurgu yaptı.

Samimi ve keyifli bir ortamda gerçekleştirilen ziyaretin sonunda başkonsolos Mukhtar İbrahim, Sudan'a yaptıkları hizmetlerden dolayı İhlas Vakfı adına Okyay'a teşekkür nişanesi olarak bir asa hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sudan'dan İhlas Vakfına Teşekkür Nişanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement