Şule Perinçek: Avrupa'da Özgürlüğü Tekrar Yazdık - Son Dakika
Güncel

Şule Perinçek: Avrupa'da Özgürlüğü Tekrar Yazdık

Şule Perinçek: Avrupa\'da Özgürlüğü Tekrar Yazdık

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin Strazburg'da verdiği karara ilişkin olarak basın açıklaması yaptı.

20.10.2015 14:43

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin Strazburg'da verdiği karara ilişkin olarak basın açıklaması yaptı. 24 Ekim Cumartesi günü, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek olan 'Ermeni Soykırım Yalanını Bitirdik Vatan Kahramanı Doğu Perinçek İzmir'de' mitinginin gündemini açıkladı.

AİHM'de görülen dava sürecin en başından bu yana içinde bulunan ve yakından takip eden, Strazburg mahkemesinden çıkan karara sevindiklerini belirten Şule Perinçek, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Bundan sonra Avrupa'da özgürlüğü tekrardan yazdık" dedi. AİHM zaferinin ayrıntılarını anlatan Perinçek,"10 yıllık bir mücadelenin sonucuydu. Dün Strazburg'daydık partilerden gelen arkadaşlarımızın birleştirerek kazandığımız başarıydı. Milletimiz adına büyük bir başarıydı. Mahkeme kararı, dış güçlerin diz çöktüğü karar anlamına geldi. Devletler bizi kabul etmek zorunda kaldılar. Düşünceyi açıklama özgürlüğüdür. Ermeni soykırımı büyük bir yalandır diyebiliriz bundan sonra. Özgürlüklerin kaynağı denilen Avrupa'ya yeniden kendi köklerini hatırlattık. Bir diğer önemli konu ise bu mahkemenin kabul ettiği bir gerçek daha var. Mahkeme bu bir soykırım değildir yorumunu getirdi. Yahudi soykırımına benzememektedir diyor. Soykırım suçu bir tek Yahudi soykırımı için yapılmıştır. Ermeni soykırım olarak görülmemektedir. Yahudi ve Ermeni soykırımı ile ilgili aralarında bir benzerlik yoktur. Avrupa devletleri bunun soykırım olmadığını bilmiyorlar mı bizden daha iyi biliyorlar" diye konuştu.

"ATATÜRKÇE KONUŞMAYI ÖĞRENDİK"

Şule Perinçek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün için onlar yeniden sınırlarımızı değiştirmek istiyorlar. Onlar dün Ermenileri bugün Kürtleri kesiyorlar diyecekler. Bu aynı zamanda Kürt vatandaşlarımın da kulağına gitsin, emperyalizmin aleti olmak kadar aşağılık bir durum yoktur. O sizi elinde oynatır oynatır sonra alır bir kenara atar. Biz soykırım yapmadık, biz vatanımızı savunduk. Sınırlarımızı değiştirme amacı güdüldüğünde Türkiye'nin ve Orta Doğu üzerinde oyunlar hayata geçtiğinde biz yapamazsınız diyeceğiz. Onlar da o zaman diyecek ki siz zamanında soykırım yaptınız şimdi de bunu yapıyorsunuz. Bu mahkeme ile dış güçlerin planlarını bozduk. Biz Atatürk'ten bunu öğrendik: Atatürkçe konuşmayı öğrendik. Amacımız bir tarihi gerçeği dünyaya kabul ettirmek değil sadece, bundan sonra Türkiye'yi kimse bölemez kararının bilinmesidir. Orta Doğu halkının da özgürleşmesinin önünü açtık. Türkiye'nin tüm sorunlarının nasıl çözümleneceğinin yolunu gösterdik."

"İZMİR'DEN YETKİ İSTİYORUZ"

İzmir'den yetki istediklerini belirten Şule Perinçek, "İzmir, Türkiye ekonomisinin beş alanda kalbinin attığı yerdir. Türkiye'de sanayisi, ticareti, tarımı, hayvancılığı ve turizmi aynı anda kullanan kaç şehir var? Şu günlerde yaşanan yoğun bakımdaki ekonomimizin tekrar canlanmaya ihtiyacı var. İşte bu yüzden biz İzmir'den bu yetkiyi istiyoruz" dedi.

Şule Perinçek son olarak, "Avrupa'daki başarımızı şenlikle kutlamaya gelin" diyerek, 24 Ekim Cumartesi günü Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de katılacağı mitinge katılma çağrısı yaptı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şule Perinçek: Avrupa'da Özgürlüğü Tekrar Yazdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement