"Suriye'de Akan Kan Ramazan'da Dursun" - Son Dakika
Güncel

"Suriye'de Akan Kan Ramazan'da Dursun"

"Suriye\'de Akan Kan Ramazan\'da Dursun"

Dış Politika Derneği Başkanı Avukat Kemal Kaya, Suriye'de akan kanın Ramazan-ı Şerif hürmetine durması için çağrı yaptı.

03.07.2013 15:54  Güncelleme: 16:01

Dış Politika Derneği Başkanı Avukat Kemal Kaya, Suriye'de akan kanın Ramazan-ı Şerif hürmetine durması için çağrı yaptı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Dış Politika Derneği, Esentepe'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile Suriye'deki iç savaşın ve akan Müslüman kanının Ramazan'da durması için çağrı yaptı. Dernek Başkanı Av. Kemal Kaya, "Barış şehri İstanbul'dan dost ve kardeş başkentlere çağrı" başlığıyla gerçekleştirdikleri toplantıda bölgedeki bazı kardeş ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar sonucunda yoğun bir şekilde insan kanı akmaya devam ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Her gün çeşitli medya organlarında izlediğimiz görüntüler bizi, ülkemizi ve inanıyoruz ki birçok bölge ülkesi halklarını derin üzüntüye boğmaktadır" dedi.

"Bölgemizle ilgisi, karışıklıklardan sonra ortaya çıkacak menfaat ve ülkelerde elde edilecek mevziler ile sınırlı olan bazı dostlarımız toplantı, görüşme ve konferans planlaya dursunlar, oluk oluk insan kanı akmaya devam etmektedir" diyen Kaya, Ramazan-ı Şerif ayının İslam aleminin ve Arap halklarının engin kültürlerinde savaş, karışıklık, insan öldürme ve başkalarına zarar vermenin yasak olduğu zamanlardan olduğunun altını çizdi. Beşşar Esad ve ailesinin ülkenin idaresini halkın temsilcilerine ve milletlerarası kuruluşlarca tanınmış yapılara bırakmasının zorunluluk olduğunu kaydeden Kaya, bunun sağlanabilmesi için diplomasi seçeneğinin tekrar ve acilen gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Suriye'de her gün onlarca insan kanının aktığı bu günlerde diğer tüm kaygılar bir kenara bırakılarak ne pahasına olursa olsun barış için Suriye'deki hükümet ve muhalefet güçleriyle müzakereler başlatılması gerektiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktada İstanbul ve Dış Politika Derneği taraflar arasındaki görüşmeleri organize etmek üzere göreve hazırdır. Birinci çağrımız, Suriye Arap Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Suriye muhalefet güçleri başkanına olacaktır. 8 Temmuz 2013 saat 01.00'den itibaren derhal ve koşulsuz olarak ateşi kesiniz. Müslüman savaşını durdurunuz. İkinci çağrımız, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na, Suriye Arap Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na, muhalefet cephesi liderliğine ve uluslararası toplumun üyelerinedir. Diplomatik görüşmeler ve diyalog tekrar başlamalıdır. Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gölgesinin düştüğü bugün; silahların susması, saldırıların durdurulması ve aynı masa etrafında kardeşçe oturulup görüşülme zamanıdır. Müslüman'ın kanı Müslüman'a haramdır. Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye Arap Halk Cumhuriyeti siyasi otoriteleri bu konuda liderlik etmelidir. Aksi takdirde tarih önünde sorgulanacak ve maşeri vicdanda yargılanacaklardır. Yüzyıllardır farklı din, dil ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşardığı İstanbul'dan dünyayı barışa davet ediyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Suriye'de Akan Kan Ramazan'da Dursun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement