Suriye'deki savaş suçu belgeleri - - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki savaş suçu belgeleri -

Suriye\'deki savaş suçu belgeleri -

Gazeteci yazar Hakan Albayrak, Suriye'deki savaş suçu belgelerinin yayınlanmasına ilişkin, "Bu fotoğraflarla Suriye'ye uluslararası bir müdahale olmaz. Çünkü uluslararası sistemin efendileri, ağaları, Suriye'deki en iyi tercihin Esed olduğu konusunda hemfikir" dedi.

25.01.2014 16:16

Gazeteci yazar Hakan Albayrak, Suriye'deki savaş suçu belgelerinin yayınlanmasına ilişkin, "Bu fotoğraflarla Suriye'ye uluslararası bir müdahale olmaz. Çünkü uluslararası sistemin efendileri, ağaları, Suriye'deki en iyi tercihin Esed olduğu konusunda hemfikir" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi'' adlı etkinliğe katılan ve program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albayrak, Suriye'de öteden beri Esed rejiminin sistematik bir şekilde işkence ve katliam yaptığını söyledi.

Rejimin insanlık dışı uygulamalarını inkar edenlerin, savaş suçu belgeleri yayınlanınca bundan vazgeçeceğini düşündüklerini belirten Albayrak, bu kez de fotoğrafların şaibeli olduğunu ileri sürerek gerçeklerin üzerine örtmeye çalıştıklarını anlattı.

Suriye'ye uluslararası müdahale ihtimaline de değinen Albayrak, şöyle devam etti:

"Bu fotoğraflarla Suriye'ye uluslararası bir müdahale olmaz. Çünkü uluslararası sistemin efendileri, ağaları, Suriye'deki en iyi tercihin Esed olduğu konusunda hemfikir. Sadece Moskova, sadece Tahran, sadece Pekin değil aynı zamanda Washington ve Avrupa başkentleri de İslami hassasiyetleri olan grupların iktidara gelmesindense Esed'in iktidarda kalmasını tercih ediyor. 'İslami hassasiyetleri olan gruplar' derken Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütü kastetmiyoruz. Mesele orada El-Kaidecilerin ve bunun türevleri olan örgütlerin mevzi kazanması değil. Çünkü henüz onlar orada yokken de Batılı devlet adamları, Suriye'de İslami hareketin güç kazanmasının kendilerini kaygılandırdığını söylüyordu. Ne yazık ki içimizdekilerin bazıları, Suriye devrimine Türkiye'nin yardım etmesini, Batılı devlet adamları adına dert ediniyor. Yardım etmeye çalışırken Türkiye'nin ayağına sürekli kurşun sıkılıyor."

Albayrak, son günlerde Suriye'ye yardım tırlarının durdurulmasının, Cenevre'deki görüşmeler öncesi Türkiye'nin ve Suriyeli devrimcilerin mevzi kazanmasını, masaya güçlü bir şekilde oturmasını engellemeye dönük uluslararası bir komplo olduğunu savundu.

- TÜSİAD ile ilgili tartışmalar

Bir gazetecinin, "TÜSİAD'ın, 'Yabancı yatırımcı Türkiye'ye gelmez' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Albayrak, bunu söyleyenlerin, ülkeye yabancı yatırımcı gelmemesini temenni ettiğini öne sürdü.

Türkiye'de ülkenin kötülüğünü isteyen çevreler bulunduğunu iddia eden Albayrak, "Türkiye mahvolsun. Türkiye'den yabancı yatırımcı çekilsin. Türkiye'nin uluslararası saygınlığı yerle bir olsun. Dövizler fırlasın. Ekonomik korkunun, çekingenliğin, ihtiyatın gölgesi altında ekonomi yavaşlasın. Sıkıntılar olsun. Türkiye batsın ve enkazının üzerinde emperyalistler rahatça cirit atsın, biz de onlar adına burada hüküm sürelim istiyorlar" ifadesini kullandı.

Geçmişte de buna benzer geçici sıkıntılar yaşandığını anlatan Albayrak, AK Parti'nin 11 yıllık bir iktidar olduğunu hatırlattı.

İktidarın bu süreçte daha büyük meydan okumaların üstesinden geldiğini dile getiren Albayrak, "Bunun da üstesinden gelecektir. O üstesinden geldiğinde ise Türkiye üstesinden gelmiş olacaktır. Şu anda hangi partiden olursanız olun, isterseniz Recep Tayyip Erdoğan ve partisinden hiç hazzetmeyin, olup bitenlere objektif bir gözle bakıyorsanız şunu görürsünüz; Erdoğan'ın ve AK Parti'nin kazanması, Türkiye'nin kazanmasıdır. Onu hedef alanların kazanması ise Türkiye'nin kaybetmesidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki savaş suçu belgeleri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement