"Suriye İçin Ensar Olma Vakti" - Son Dakika
Güncel

"Suriye İçin Ensar Olma Vakti"

"Suriye İçin Ensar Olma Vakti"

Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı ve kermesten elde edilen gelir, Suriyelilere gönderilecek.

22.12.2013 14:19

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyeliler için, "Suriye İçin Ensar Olma Vakti" etkinliği düzenledi.

Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı ve kermesten elde edilen gelir, Suriyelilere gönderilecek.

Genç İHH tarafından organize edilen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, İHH tanıtım filmi gösterildi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, burada yaptığı konuşmada, son dönemlerde vakfa yönelik operasyon, saldırı gibi söylentilerin olduğunu belirterek, vakfın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yakın zamana kadar İslam coğrafyasının halklarının birbirinden haberdar olmadığını ifade eden Sönmez, İHH'nın İslam dünyasına giderek, oradaki insanların hayatlarına, alimlerin bilgilerine odaklandığını bildirdi.

Sönmez, "Çoğu kez ilk gelen Müslümanları gördü onlar. İHH  o bilgileri aldı getirdi, Türkiye'ye ve İslam dünyasına anlattı. Yani şu oyun bozuldu. Onlar bir kurgu kurgulamışlardı, onların ürettikleri politikalara taşeron oluyorduk. Şimdi İslam dünyasında aktör olma zamanı" diye konuştu.

Gülden Sönmez, Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail ile mücadelelerinin hiç bitmediğini, komutanların, askerlerin yargılanmasını istediklerini anımsattı.

İHH'nin Suriye'deki birçok kişinin korumasıyla yardım dağıttığını aktaran Sönmez, şu bilgileri verdi:

"İHH'nin hiçbir çalışması denetim dışında değil. Sizler çoğunluğunuz gönüllüsünüz. İsteyen herkes, her şeye bakar, görür, işleri yürütür. O kadar rahat iftira ve çamur attılar, hiç biri tutmadı. Biz tehditlerden korkmuyoruz ve İsrali'den hesap sormaya devam edeceğiz. İHH'ya operasyon yapılır ya da yapılmaz, ama şunu biliyorum ki, hiç bir İHH gönüllüsü, ne İHH'sini ne yöneticilerini ne personelini ne yetimini ne de muhtacını bırakır. İHH'ye yapılan aslında Suriye'ye yapılan operasyondur. İHH'yi, Suriye'de, Orta Doğu'da istemiyorlar. Filistin konusunda istemiyorlar. Bir de en çok  gençlerden rahatsızlar."

İHH üyesi yazar ve araştırmacı Hakan Albayrak ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta "One minute" demesinden sonra Tunus'a gittiğini anımsatarak, "Bu adamlar Türkiye Başbakanı'nın İsrail'e koyduğu posta ile iftihar ediyorlardı. Başbakan, daha sonra Mavi Marmara ve Filistin'e sahip çıktığı için o kadar itibar gördü ki İslam dünyasında. Zaten var olan İslam'ı hayata geçirmek gerekiyor. Kendimizi Suriye ile bir görmezsek, Suriye ile birleşemeyiz" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Suriye İçin Ensar Olma Vakti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement