
Prens Türki Bin Abdullah'ın tatbikatın bitimine kadar Konya'da kalması bekleniyor.
Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde 13 Haziran'da başlayan '2011 yılı AE-11/2 Eğitim Dönemi Tatbikatı' 24 Haziran'da sona erecek. Tatbikata başta Türkiye olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Suudi Arabistan Krallığı ve Ürdün katılıyor.
600 yabancı olmak üzere bin 300 personelin katıldığı tatbikata Türkiye 31 muharip jet, 4 destek uçağı, 2 helikopter, eğitim yardımcı satıhta konuşlu hava savunma sistemi ve yer radarlarıyla, ABD 8 F16, İspanya 6 F18, Suudi Arabistan Krallığı 8 F15, Ürdün de 3 F16 ve NATO'da İhbar Kontrol Uçağıyla tatbikata katıldı.
Tatbikatın önemli isimlerinden biri de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in oğlu Pilot Hava Kurmay Yarbay Prens Türki bin Abdullah oldu. 18 Haziran Perşembe gününden itibaren tatbikatlara katılan Prens Abdullah'ın, tatbikatın sonuna kadar da kalması bekleniyor.
Anadolu Kartalı'nda yarın ise 'Basın' ve 'Seçkin Gözlemci günü' gerçekleşecek.
- Konya
Son Dakika › Güncel › Suudi Kralın Pilot Oğlu Anadolu Kartalı Tatbikatında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.