Tahliyesini Beklerken Öldü - Son Dakika
Güncel

Tahliyesini Beklerken Öldü

Tahliyesini Beklerken Öldü

Lösemiye Yakalanan Abdullah Akçay, Tahliye Beklerken Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti.

21.07.2010 16:34  Güncelleme: 16:59

Lösemiye yakalanan Abdullah Akçay, tahliye beklerken tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

14 yaşında gasp ve kapkaç suçundan tutuklanan ve kaldığı Maltepe Cezaev'inde 17 yaşında lösemiye yakalanan Abdullah Akçay bugün öldü.

LÖSEMİDEN HAYATINI KAYBETTİ

Lösemiye (kan kanseri ) yakalandıktan bir sene sonra hayatını kaybeden 18 yaşındaki Abdullah Akçay, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyordu. Ailesi tahliyesi talebinde bulunmuş ve geçtiğimiz hafta da Akçay için ceza erteleme kararı verilmişti. Erteleme raporu Yargıtaya ulaşmadan sabah saatlerinde Abdullah Akçay'ın öldüğü haberi aileye verildi. Oğullarının öldüğü haberini alan anne Beyreta Akçay ile baba Ahmet Akçay, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine koştu. Baba Ahmet Akçay konuşmakta güçlük çekerken, anne Beyreta Akçay ise, sinir krizi geçirdi. Akçay ailesinin fertleri hastane önünde uzun süre gözyaşı döktü. Hayatını kaybeden gencin amcası Alaattin Akçay, "Sabah saat 08.30 falandı oğun bakıma kaldırdılar. Sonra başınız sağolsun vefat etti dediler. Biz cenazeyi bile göremiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ? "diye sordu.

"KEŞKE EVDE ÖLSEYDİ"

Çevik Kuvvet ekiplerinin de hazır bekletildiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bekleyen baba Ahmet Akçay, gözyaşlarına hakim olamadı. Akçay, "Bir yetkili kalmadı dilekçemizi vermediğimiz . Çocuğumu vermediler. Keşke benim çocuğum da evde ölseydi. "dedi.

Baba Akçay, "Kardeşi bile görmedi. Evini görmeden gitti "diyerek oğlu Muhammed Akçay'a sarılarak ağladı. Anne Beretay Akçay'ın ise, ayakta durmakta zorluk çektiği dikkatlerden kaçmadı. Akçay'ın avukatı Ahmet Tamer ise, Akçay'ın Ağustos 2009'da kan kanseri teşhisiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını söyleyerek, "Ağır bir hastalığı vardı. Bırakılması gerekiyordu bugüne kadar. Yasa da bunu gerektiriyordu. Fakat son noktaya kadar beklendi. Adli Tıp son noktaya kadar tahliye olabilir yönünde bir görüş oluşturmadı. Tahliye olabilir dediğinde de artık çok geçti "diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliyesini Beklerken Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement