Taksim Gezi Parkı'ndaki Nöbet - Son Dakika
Güncel

Taksim Gezi Parkı'ndaki Nöbet

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Nöbet

Bekleyişlerini sürdüren gruptakiler parka fidan dikti - Oyuncu Devrim Evin: "Oldu olacak boğaza da beton dökün, yürüyerek karşıya geçelim"

29.05.2013 22:43

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılarak, Topçu Kışlası projesinin gerçekleştirilecek olmasını protesto eden ve ağaçların kesilmemesi için çadır kurarak nöbet tutan gruptakiler, parka yeni ağaç fidanları dikti.

Gruba destek vermek için parka gelen "Fetih 1453" filminin baş rol oyuncusu Devrim Evin, Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası projesinin yapılmasını protesto ettiğini söyledi.

Evin, "Burayı, Topçu Kışlası'na benzeyen bir AVM ile betonlaştırmak yerine, Taksim yayalaştırılıyor ya, bunun yanında başka parklar da yapılsa, daha çok ağaçlandırılsa daha iyi olmaz mı? İnsanların nefes aldığı, eşiyle, çocuklarıyla güzel vakit geçirebilecekleri parkların sayılarını artırsalar daha iyi olmaz mı" dedi.

Bugün İstanbul'un fethinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Evin, şöyle devam etti:

" Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'ya gelmiş. Bir yeniçerinin duvardaki oymaları söktüğünü görüyor. Ona tepki göstererek, 'Fetihten sonra buradaki taşınmazlar benim himayem altındadır' diyor. İstanbul'daki hiçbir tarihi esere zarar vermiyor. Bizim ecdadımız budur. Koruyandır, yok eden, parçalayan değildir. Oldu olacak boğaza da beton dökün, yürüyerek karşıya geçelim."

Gruptakilerin parktaki bekleyişi sürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksim Gezi Parkı'ndaki Nöbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement