"Tam Uzmanlık Tam İstihdam" Atağı - Son Dakika
Güncel

"Tam Uzmanlık Tam İstihdam" Atağı

"Tam Uzmanlık Tam İstihdam" Atağı

İzmir 4. Devlet Üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2012-2013 yılı akademik takvimi için çalışmalarına hızla başladı.

05.06.2012 15:18

Su Ürünleri Fakültesinin "Tam Uzmanlık Tam İstihdam" Atağı

İzmir 4. Devlet Üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) 2012-2013 yılı akademik takvimi için çalışmalarına hızla başladı. Geçtiğimiz yıl akademik takvime merhaba diyen İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi gelecek akademik yılda alınacak 40 öğrenci kontenjanı için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İzmir'deki çeşitli liselerin rehberlik servislerinde eğitim veren toplam 90 öğretmenin katıldığı bir toplantıya ve tanışma kokteyline evsahipliği yapan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri; öğretmenlerden gelen fakülte ve üniversite ile ilgili soruları yanıtladı.

"MEZUN MÜHENDİSLERİMİZE İŞ GARANTİSİ"

Tanıtım faaliyetlerine Ege Bölgesindeki tüm illerde sürdürdüklerini ifade eden Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, su ürünleri sektörünün nitelikli insan gücüne ihtiyacının maksimum düzeyde olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Tekinay, " Su ürünlerinin önde gelen, marka firmalarının yöneticileri bizleri sık sık arayarak su ürünleri mühendisi ihtiyaçlarını dile getiriyor. Yeni bir üniversite ve yeni kurulan bir fakülte olarak su ürünleri sektöründe kalifiye işgücü ihtiyacının farkındayız. Gelecek yılların planına yönelik yeni projelerimizi şimdiden başlattık. Fakülte olarak her sene 40 su ürünleri mühendisi yetiştirerek, tamamını işe yerleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"STAJ VE BURS İMKANI"

Su Ürünleri Fakültesi olarak sloganlarının "tam uzmanlık tam istihdam" olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, tüm öğrencilerinin istihdam konusunda sıkıntı yaşamayacak eğitim kalitesinde mezun olarak sektörde isimlerini duyuracak mühendisler olacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Tekinay, "Öğrencilerimizi ikinci seneden itibaren ilgi alanlarına göre ayırarak sektörel alanda uzmanlıklara ayıracağız. Bu arkadaşlarımızın hepsi ikinci sınıftan itibaren özel sektörde çalışmak isterlerse stajlara gönderip imkanı olmayanlara burs sağlayıp sektörde deneyim kazanmalarını sağlayacağız" dedi.

"FUARDA İSTİHDAM SÖZLEŞMESİ"

7 – 9 Haziran 2012 tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda, yapılacak Türkiye'nin tek su ürünleri fuarı olan Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı, "Future Fish Eurasia" na İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi olarak katılacaklarını ifade eden Prof. Dr. Tekinay, geleceğin İKÇÜ mezunları için çok önemli bir fırsatı hayata geçireceklerinin müjdesini de verdi. İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekinay," Fuara katılan tüm sektör temsilcileriyle, üreticilerimizle işbirliği yaparak; hazırladığımız 'istihdam sözleşmesi' için resmi olarak desteklerini şimdiden alacağız. Biz şimdiden öğrencilerimize mezun olduklarında işsiz kalmayacaklarının garantisini veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tam Uzmanlık Tam İstihdam' Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement