Tarım Sektörü Bu Fuarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Tarım Sektörü Bu Fuarda Buluştu

Tarım Sektörü Bu Fuarda Buluştu

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8'ncisi organize edilen Sanayi ve Ticaret Festivali açıldı.

20.09.2013 18:41

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8'ncisi organize edilen Sanayi ve Ticaret Festivali açıldı. Fuar, tarım sektörünün güçlü firmalarını bir araya getirdi.

Kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, "Biga'mız hızla gelişen sanayi yatırımlarıyla, aynı zamanda bir sanayi ilçesi durumuna geldi. Üretimden satışlar dikkate alındığında Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketlerinden 3'ü Biga'da. Henüz 8 yaşındaki festivalimizin 7 firma ile başladığını dikkate alırsak 8 yılda gelinen nokta çok daha iyi anlaşılacaktır. Dünyada ve hatta Türkiye genelinde büyüme rakamları düşerken, Biga'mızdaki büyüme hızla devam ediyor. Biga'ya üniversite kurulması için başta belediye başkanımız olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları olarak çabalarımız sürüyor. Üniversitenin kurulması en önemli hedeflerimizden birisidir. Birkaç yıl içinde otel ve konaklama imkanlarımız artacak. Konferans salonlarımız, sergi salonlarımız oluşacak. Biz bu yeni, modern mekanlarda, önümüze daha büyük hedefler koymuş olacağız. Biga'mızın birlikte iş yapma kültürüne adeta yapışması gerekiyor. Eğitime, spora, sosyal ve kültürel tesislere başta odamız üyeleri olmak üzere Bigalının verdiği katkılar küçümsenmeyecek boyutlara ulaştı. Bu dayanışma ve birlikte iş yapma kültürünü daha da geliştirmeliyiz. Biliyoruz ki Biga'da kazananlar Biga'ya verirler. Bu Bigalı olmanın verdiği mutluluktur. Bu mutluluğu şahsen hiçbir şeye değişmem" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, "Bölgenin en zengin fuarını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, ekonomik hayatımız canlılığını korumakta. İlçemizde ekonomik yaşantının her geçen gün daha iyiye gittiğine şahitlik ediyoruz. Bir taraftan inşaat sektöründeki dinamizm, bir taraftan inşaat sektöründeki yenilikler, Biga'yı cazibe merkezi haline getirmektedir. Kamu yatırımları açısından, en başarılı dönemdeyiz. Her geçen gün değişen, gelişen, kabuğunu kıran bir şehir görüntüsündeyiz. Biz inanıyoruz ki, üretimin olmadığı yerde kazanç olmaz. Amaç kazanmaktan çok üretim olmalıdır. Üretenler yoksul düşmez" diye konuştu.

Biga Kaymakamı Fatih Genel de yaptığı konuşmada, "Bundan sekiz sene önce 8-10 barakayla köprü altında başlatılan ve bugünlere gelen bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biga önemli bir geçiş yeridir. 1980 yıllardan bu yana Biga'da çok büyük atılımlar yapılıyor. O yıllarda DOĞTAŞ kuruluyor. Tarım ve hayvancılıkta önemli hamleler yapılıyor. İÇDAŞ geliyor ve daha birçok firma da gelmeyi bekliyor. Biga şaha kalktı, artık kimse önünü kesemez Biga büyüyor ve gelişiyor. Gelişirken de bizim çok iyi yöneticilere ihtiyacımız var. Bunlar da Biga'da var. Biga ikinci şahlanışını yaşıyor. Benim bir dileğim var, Bandırma-Çanakkale demir yolu hedefimiz var. Eğer ağlamasak bize meme vermezler" dedi.

Vali Vekili Hüseyin Kulözü ise konuşmasında şunları söyledi:

"Son yıllarda tarım, havyacılık ve sanayi konseptinin bir arada sunulduğu bu fuarda emeği geçenlere teşekkür ederim. Biga son yıllarda her alanda çok gelişmiştir. Yatırımcı ve üreten bir Biga bugün yeni bir yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bu fuarla Çanakkale ürünlerini de tanıtan bir hale gelmiştir. Tarım ve hayvancılıkta, sanayide atlımlar yapan Biga'mız daha büyük çalışmalara imza atacaktır."

Konuşmaların ardından, sabah yapılan sığırcılığı güzellik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye giren yetiştiricilere cumhuriyet altını ve çeşitli miktarlarda yem verildi. Daha sonra açılış kurdelesi kesildi. Davetliler hep birlikte stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarım Sektörü Bu Fuarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement