Tarımda Değişim ve Dönüşüm Var - Son Dakika
Güncel

Tarımda Değişim ve Dönüşüm Var

Tarımda Değişim ve Dönüşüm Var

Yılmaz Demir, her alanda olduğu gibi tarım alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

23.06.2012 13:21

Terme Ziraat Odası'nı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, hükümetleri döneminde her alanda değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkati çekerek, "Bugüne kadar kara balta gelinen tarım alanında artık stratejilerle yola çıkılıyor" dedi.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK DESTEK

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yeni yerine taşınan Terme Ziraat Odası'na ziyarette bulunarak Başkan Yetkin Karamollaoğlu ve üreticilerle görüştü. Çiftçi ve üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Demir, "Tarım sektörü iktidarımız dönemine kadar kara balta gelmiş. AK Parti iktidarında ise belirlenen stratejiler üzerinden projeler çizilip, yola çıkılıyor. Bakınız çiftçimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini, AK Parti döneminde almıştır. Yine dönemimizde çiftçi borçları yeniden yapılandırılmış, tarımsal kredilerde faiz oranları düşürülmüş, bazı tarımsal girdilerde KDV indirimi yapılmış ve mazot desteği sağlanmıştır" diye konuştu.

660 MİLYON TL DESTEK

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkati çeken Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Tarımsal kalkınmada büyük mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimiz 2002 yılında hayvancılık desteği 83 milyon TL iken bu destek şimdi 660 milyon TL'ye yükseldi. Bizler tarım sektörünün sorunlarının çözüme kavuşması için buradayız. Ziyaretimizin temelinde de bu yatıyor. Bize aktaracağınız sorun ve talepleri çözme konusunda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

DEMİR DOSYA İSTEDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ise, "Yeni yerimize taşındıktan sonra ilk ziyaret eden milletvekilimiz siz oldunuz. Bunun için teşekkür ederiz. Terme'de özellikle açık olan yapılan sulamanın kapalı olmasını istiyoruz. Ayrıca çeltik üretim alanlarımız daraldı. Millet artık çeltiği bırakıp, kavak ağacı diker oldu. Çeltik için TMO'nun Terme'ye bir alım istasyonu kurmasını arzuluyoruz" dedi. Bunun üzerine Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, sorun ve taleplerin yer aldığı bir dosya hazırlanarak kendisine bildirilmesi halinde gerekeni yapacağını söyledi.

Ziyarette Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, AK Parti Terme İlçe Başkanı Recep Ertan, Evci Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, Kocaman Belediye Başkanı Sezai Uzun, Bazlamaç Belediye Başkanı Mehmet Devranlı, Hüseyinmescit Belediye Başkanı Hüseyin Alemdar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Muhittin Aslan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarımda Değişim ve Dönüşüm Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement