Taşan Çetesine Ceza Yağdı - Son Dakika
Güncel

Taşan Çetesine Ceza Yağdı

Taşan Çetesine Ceza Yağdı

Antalya Emniyet Müdürlüğünce üç yıl önce, beş ilde düzenlenen operasyonla çek senet tahsili, tefecilik, yağma ve yaralama gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen 'Taşan Çetesi'nin, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13'ü tutuklu 33...

11.10.2013 12:47

Antalya Emniyet Müdürlüğünce üç yıl önce, beş ilde düzenlenen operasyonla çek senet tahsili, tefecilik, yağma ve yaralama gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen 'Taşan Çetesi'nin, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13'ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, çetenin elebaşı Mehmet Nuri Taşan 97 yıl 1 ay, diğer sanıklar da 10 ay ile 97 yıl 4'er ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 7 ay süren takibinin ardından Mayıs 2010'da Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Elebaşılığını Mehmet Nuri Taşan'ın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik Antalya, Manavgat, Serik ve Kemer ilçeleri ile Ankara, Eskişehir, Batman ve Iğdır illerinde yapılan operasyonlarda, 11'i amir 161 polis 30 ayrı noktaya baskın yaptı. Suç örgütü üyesi olduğu belirlenin 33 şüpheli ile birlikte 8 tabanca, 3 av tüfeği, 300 tabanca fişeği, 8 Kalaşnikof tüfek fişeği, çok sayıda çek senet ve tapu belgesi ele geçirilirken, 20 ayrı olay aydınlatıldı. Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen Mehmet Nuri Taşan'ın evinde ele geçirilen malzemeler arasında bulunan gemi maketi üzerindeki 'Büyüyünce Mafya Olacağım' yazısı dikkat çekti.

SAVCI 33 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇTI

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, yakalanan 33 kişi hakkında, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli yağma, çek senet tahsilatı, darp, silahlı tehdit' suçlamasıyla dava açtı. Savcı iddianamede, çetenin 'Kemer'de 2 kişinin baskı, şiddet ve tehdit suretiyle gasp edilmesi. Antalya Göynük'te bir kişinin tehdit, şiddet ve müessir fiil uygulamak suretiyle gasp edilmesi. Kemer'de bir kişiye yönelik silahlı tehdit ile çek ve senet tahsil edilmesi. Manavgat'ta bir kişiden alacağın tehditle tahsil edilmesi. 7 ayrı kişinin silah tehdidiyle başkalarına ait alacakların tahsil edilmesi. bir kişinin silah tehdidiyle işyerine çökülmesi, zarar verilmesi ve tehdit edilmesi. Bir kişinin cebir şiddet baskı ve tehdit uygulayarak işyerinin elinden alınması. 4 ayrı kişiye silah tehdidiyle senet imzalattırılıp tahsil edilmesi. 2 kişiye silahlı yaralamaya teşebbüs. 1 kişinin işyerinin silahla basılması. 3 kişinin silahla yaralanması. 1 kişinin silah tehtidiyle kaçırılıp zorla senet imzalattırılması ve tahsil edilmesi' olaylarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

ÖRGÜT ELEBAŞINA 97 YIL HAPİS

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkamesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Nuri Taşan, Murat Dicle, Tahsin Kıraç, Bedrettin Dicle, Orhan Taşan, Ömer Akgün, Lokman Bayık ve bir kısım tutuksuz sanık ve avukatları katılırken, Silivri ve Antalya'daki cezaevlerinde tutuklu sanıklar Eray İzgi, İhsan Özcan, Mahmut Güder ve Ferhat Baraç'ın ifadeleri SEGBİS (Sesli görüntülü bilgi sistemi) üzerinden telekonferans sistemiyle alındı. Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, Mehmet Nuri Taşan'ın 97 yıl 1 ay, Murat Dicle'nin 97 y 4 ay, Tahsin Kıraç'ın 52,5 yıl, Bedreddin Dicle'nin 51 yıl 9 ay, Orhan Taşan'ın 60 yıl, Ömer Akgün'ün 45 yıl, Lokman Bayık'ın 25,5 yıl, Eray İzgi'nin 36,5 yıl, İhsan Özcan'ın 37,5 yıl, Mahmut Güder'in 15,5 yıl, Ferhat Baraç'ın 21,5 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı. Diğer sanıklara ise 10 ay ile 42 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taşan Çetesine Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement