Teb Akıl Fikir Yarışması"Nın Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Teb Akıl Fikir Yarışması"Nın Sonuçları Açıklandı

Teb Akıl Fikir Yarışması"Nın Sonuçları Açıklandı

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen " TEB Akıl Fikir Yarışması"nın sonuçları açıklandı TEB Genel Müdürü Leblebici: "Rekabette var olma ve öne çıkma mücadelesi şirketleri sürekli inovatif olmaya zorluyor" "Kimsenin görmediğini görmek, kimsenin fark etmediğini fark etmek, akılcı ve hayatı kolaylaştıracak çözümler.

09.05.2014 15:42

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Türk Ekonomi Bankası (TEB) Akıl Fikir Yarışması"nın sonuçları açıklandı.

TEB Akıl Fikir Buluşması'nın açılışında konuşan, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, rekabette var olma ve öne çıkma mücadelesinin şirketleri sürekli inovatif olmaya zorladığını belirterek, inovasyon denilince de akla uçuk projelerin, çok fonksiyonlu ileri teknolojik ürünlerin geldiğini söyledi.

İşin temelinde basit düşünmenin yattığını kaydeden Leblebici, kimsenin görmediğini görmek, kimsenin fark etmediğini fark etmek, akılcı ve hayatı kolaylaştıracak çözümler geliştirmek gerektiğini ve tüketicinin beklentisinin de bu olduğunu ifade etti.

Bunun da bildikleri "iş"in niteliğini önemli ölçüde değiştirdiğine dikkati çeken Leblebici, artık eski kalıpların yıkılması, şirketlerin de insan kaynağı dahil tüm imkanlarıyla buna odaklanması gerektiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmalarla 7 yılda inovasyonu TEB'in kurum kültürünün bir parçası haline getirdiklerini kaydeden Leblebici, şunları kaydetti:

"Hedefe giden yolda önüne engeller çıkar, o zaman icat çıkar' sloganıyla tüm arkadaşlarımıza sorunlar karşısında şikayet etmek yerine çözüm üretmelerini öneriyoruz. 2007 yılında tüm TEB'lilerin fikirlerini paylaşabilmeleri için açtığımız kurum içi inovasyon portalımız Kıvılcım, yine sektörümüzde bir ilk olan Çalışanın Sesi Platformu gibi birçok kanaldan tüm çalışanlarımızın fikir ve görüşlerini dinleyerek değerlendirmeye alıyoruz. Finans sektöründe, inovasyon yönetiminde öncü bankayız."

İnovasyona yaptıkları yatırımlar nedeniyle uluslararası danışmanlık şirketi Gartner tarafından tüm dünyaya "örnek vaka" olarak gösterilen ilk banka olduklarının vurgulayan Leblebici, "Yine bu ve benzeri çalışmalarımız sayesinde dünyanın saygın kuruluşlarından Top Employer Institute, TEB'i Avrupa'nın ve Türkiye'nin En İyi İşverenleri arasında gösterdi. Bu da En İyi İş Yeri olma hedefiyle çıktığımız yolda bizim için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Ürün veya hizmet geliştirirken de müşteri mutluluğunu göz önünde bulundurduklarını basit düşünüp inovatif davranmayı esas aldık. TEB olarak finans sektöründe Melek Yatırım Platformu ve Girişim Bankacılığı ile ilklere imza attık. Şimdi de Kurum içi Girişimcilik programını başlatıyoruz. Kurumsal girişimciliği teşvik etme yönünde sürdürdüğümüz çalışmalarla da yeni ilklere imza atmayı hedefliyoruz" dedi.

- Öğrenci - Yeni Mezun kategorisinin birincisi İzmir'den

TEB, kurum kültürünün bir parçası haline getirdiği inovasyonu, "açık inovasyon" yoluyla ülke çapında da yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen TEB Akıl Fikir Buluşması üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanlarını biraraya getiriyor.

7'nci Akıl Fikir Buluşması kapsamında yenilikçi ve yaratıcı projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen Akıl Fikir Yarışması'nın kazananları da açıklandı. TEB Akıl Fikir Buluşması Twitter üzerinden izleyicilerin interaktif katılımı ile gerçekleştirilirken, Facebook üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Akıl Fikir Yarışması'nın www.icatcikar.com adresindeki internet sitesi 102 farklı ülkeden 171 bin ziyaretçiyi ağırladı. 13 bin 500 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada projelerin yüzde 48'i öğrenci kategorisinden geldi. Bu yıl yeni açılan Teknolojik Girişimci kategorisine ise 1.700'den fazla proje başvurdu.

Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Bölümü öğrencisi İbrahim Tekseven 20 bin TL, ikinci Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Erdem Çiçekçi 10 bin TL ve üçüncü İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği öğrencisi Vefa Çınar 5 bin TL ödül kazandı.

İlk üçe giren yarışmacılara Bahçeşehir Üniversitesi'nde MBA bursu ve tüm finalistlere iPad hediye edildi.

Müşteri kategorisinde birinci olan Nuray Yavuz 20 bin TL ve Fransa Açık Tenis Turnuvası (Rolland Garros) seyahati, ikinci Gökhan Rakıcı 10 bin TL, üçüncü Bozkurt Belibağlı ise 5 bin TL'lik ödüle hak kazandı. Bu kategoride yarışan finalistlerin tümüne iPad hediye edildi.

TEB çalışanları tarafından Kıvılcım portalına bugüne kadar toplam 60 bin fikir iletildi. Bu fikirlerin 50 bini iyileştirme, 10 bini ise inovasyon önerisi oldu. Şimdiye kadar toplam 357 proje TEB içinde hayata geçirildi. 510 TEB çalışanı ise Kıvılcım portalına ilettikleri önerileriyle ödül kazandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teb Akıl Fikir Yarışması'Nın Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement