Tekstil İşletmelerindeki Grev Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Tekstil İşletmelerindeki Grev Sona Erdi

Tekstil İşletmelerindeki Grev Sona Erdi

TEKSİF'in, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanmasıyla sendikalarda grev son buldu.

23.08.2013 22:09  Güncelleme: 00:47

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) arasında 23. dönem grup toplu iş sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 5 aydır devam eden 23. dönem grup toplu iş sözleşmesi müzakereleri, tarafların anlaşmasıyla sonuçlandırılarak 36 aylık sözleşme imzalandı.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, grup toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, beklentilerin üzerinde iyileştirmeler yapıldığını vurguladı.

Bunun sonucu olarak maliyetlerin arttığı bir süreçte rekabet şartlarının zorlaştığını ifade eden Kayhan, "Ancak işletmelerimiz verimliliklerini artırarak üretimlerini sürdüreceklerdir. Tekstil sektöründe rekabete olan inancımız tamdır. Türk tekstil sektörü, üretim ve ihracatta bir numaralı sektör unvanını devam ettirecektir" dedi.

"Bakan Çelik'e teşekkür ediyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in müzakereler sırasında sürece önemli katkılarda bulunduğuna da dikkati çeken Kayhan, "Değerli Bakanımız Faruk Çelik'e, ayrıca Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay'a müzakerelerde göstermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekstil İşletmelerindeki Grev Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement