Tet'in Düzenlediği Ticaret Heyetine 14 Firma Katıldı - Son Dakika
Güncel

Tet'in Düzenlediği Ticaret Heyetine 14 Firma Katıldı

Tet\'in Düzenlediği Ticaret Heyetine 14 Firma Katıldı

TET – Üniversite buluşmalarının ilk adımı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen seminer ile atıldı.

04.11.2013 17:50  Güncelleme: 09:49

Türk elektrik-elektronik sektörünü temsil eden ve sektör ihracatını artırmak için faaliyetlerde bulunan İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), dünyanın farklı coğrafyalarına düzenlediği ticaret heyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

TET, 27 Ekim - 02 Kasım tarihlerinde aralarında kablo, beyaz eşya, TV, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları üreticilerinin olduğu 14 sektör firmasıyla birlikte Angola ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ni kapsayan ticaret heyeti gerçekleştirdi.

Türk firmaları her iki ülkede de ilgiyle karşılandı. Angola'nın başkenti Luanda'da 25 firma ile yaklaşık 85 görüşme yapılırken, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük şehirlerinden Johannesburg'da ise 32'nin üzerinde firma ile 110 civarında ikili görüşme gerçekleştirildi. Özellikle Luanda'da yapılan heyet görüşmelerinde ülkenin Elektrik Dağıtım Kurumu EDEL Türk firmalarıyla yakından ilgilendi.

Afrika'nın ikinci büyük petrol üreticisi olan Angola ile kıtanın en büyük ve güçlü ülkelerinden Güney Afrika Cumhuriyeti, Türkiye için ihracat ve yatırım anlamında önemli fırsatlar sunuyor. Türk elektrik-elektronik sektörünün teknoloji ve kalitede dünya standartlarını yakalayan geniş ürün yelpazesinden iki ülkenin de ihtiyacı olan pek çok ürün kalemi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'den Angola'ya toplam 8.3 milyon dolar ihracat yapılırken, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne 40.6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile bu rakamlar çok daha yukarılara çıkarılabilecek.

Angola ve Güney Afrika Cumhuriyeti ticaret heyetine katılan İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, bu ülkelerle Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Angola, Afrika kıtasının yükselen yıldızı ve yakından takip ettiğimiz pazarlar arasında yer alıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti ise bölgedeki gücü ve gelişmişlik düzeyi ile sektörümüze önemli fırsatlar sunuyor. Yaptığımız ön araştırmalar Angola ve Güney Afrika Cumhuriyeti firmalarının işbirliği konusunda son derece avantajlı bir noktada olduğunu gösteriyor. Nitekim gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler oldukça verimli geçti. Türk elektrik-elektronik sektörünü Angola ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki firmalarla buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Geliştireceğimiz ticari ilişkiler her iki ülkeye yapılacak yatırımların da önünü açacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tet'in Düzenlediği Ticaret Heyetine 14 Firma Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement