Tgc, Kurucusu Cihad Baban'ı Andı - Son Dakika
Güncel

Tgc, Kurucusu Cihad Baban'ı Andı

Tgc, Kurucusu Cihad Baban\'ı Andı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), kurucusu, gazeteci ve başyazar Cihad Baban'ı, doğumunun 100.yılında Basın Müzesi'nde düzenlediği özel bir panelle andı.

27.09.2011 10:16

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), kurucusu, gazeteci ve başyazar Cihad Baban'ı, doğumunun 100. yılında Basın Müzesi'nde düzenlediği özel bir panelle andı. Hakkı Devrim, Cihad Baban dönemindeki gazeteciliği anlatırken, "O dönemde patron, gazeteci, okur birbirine daha yakın idi. Bunlar bugün birbirinden koptu" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in yönettiği panelin konuşmacıları kıdemli ve Baban'la birlikte çalışmış gazetecilerden Hakkı Devrim, Gazeteci-Yazar Altan Öymen ve Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli oldu. Konuşmalarda Cihad Baban'ın gazeteciliği, o dönemde yapılan gazetecilik ele alındı. Orhan Erinç'in Cihad Baban'ın biyografisini okumasının ardından konuşan Hakkı Devrim, "Cihad bey benim için herhangi bir gazeteci değil. Bana, 'sen artık gazeteci olacaksın' talimatını, emrini veren adam. Gazetecilikte hocam, abim. Herhangi bir gazete patronu değil benim için. Eskiden patronlara biz abi diyebilirdik. Benim için çok anlamlı biri" dedi. Hakkı Devrim, Baban'ın gazeteciliği için ise, başka bir dönem.." dedi. Hakkı Devrim, "O dönemde çalışanlar, okur, ve gazetelerin sahibi bir üçlü idi, bugün öyle değil" diye konuştu.

MK - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc, Kurucusu Cihad Baban'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement