Tgs'nin Medya İş'e Açtığı "Yetki Davası" Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Tgs'nin Medya İş'e Açtığı "Yetki Davası" Reddedildi

Tgs\'nin Medya İş\'e Açtığı "Yetki Davası" Reddedildi

TGS'nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, AA ve bağlı iş yerlerindeki toplu sözleşme yapma yetkisinin Medya İş'e verilmesine yaptığı itiraz reddedildi Medya İş Genel Başkanı Eser: "Yıl sonuna kadar, inşallah güzel bir toplu sözleşme yaparak, yaklaşık 600 çalışanımızın 1,5 yıldır uğradığı kayıpları karşılayacağız"

17.09.2013 11:25

Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerindeki toplu sözleşme yapma yetkisinin, Medya İşçileri Sendikasına (Medya-İş) verilmesine yaptığı itiraz reddedildi.

Ankara 9. İş Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya, TGS'nin avukatı Meliha Selvi ile Medya-İş avukatı Hüseyin Öz katıldı.

Hakim Ayşim Sema Aktan, avukatları dinledikten sonra TGS'nin açtığı davayı reddettiğini açıkladı.

-"Onurlu mücadelenin sonucu"

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın, AA çalışanlarının yaklaşık 1,5 yıldır verdiği onurlu mücadelenin sonucu olduğunu ifade etti.

TGS'nin oyalama taktikleri nedeniyle davanın uzun sürdüğüne işaret eden Eser, "TGS yıllardır, AA çalışanları üzerinden siyaset yapıyordu. Artık bunu yapamayacak. Artık AA çalışanları kendi yolunu çizdi. Medya-İş ile beraber büyümeye güçlenmeye devam edecek" dedi.

-"Zafer çalışanların"

Kararın ardından, 2-3 aylık bir Yargıtay sürecinin olabileceğini belirten Eser, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıtaydan sonuç geldikten sonra, AA'da en iyi sözleşmeyi imzalamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yıl sonuna kadar, inşallah güzel bir toplu sözleşme yaparak, yaklaşık 600 çalışanımızın 1,5 yıldır uğradığı kayıpları karşılayacağız. Bize verdikleri destek için tüm çalışanlarımızı tebrik ediyoruz, bu zafer onlarındır."

-"İddiaları, yargı reddetti"

Medya-İş Sendikası avukatı Hüseyin Öz de TGS'nin, Medya-İş'in kanuna aykırı kurulduğu, sendikaya üyeliklerin baskı altında yapıldığı ve toplu sözleşme yapma yetkisinin bulunmadığı iddialarının yargı tarafından reddedildiğini vurguladı.

AA çalışanları da karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "emek düşmanı" TGS'den kurtulduklarını ifade ettiler. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tgs'nin Medya İş'e Açtığı 'Yetki Davası' Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement