THK Pilotları İsrail'den Şilt Almak İçin Hükümetten İzin Bekliyor - Son Dakika
Güncel

THK Pilotları İsrail'den Şilt Almak İçin Hükümetten İzin Bekliyor

THK Pilotları İsrail\'den Şilt Almak İçin Hükümetten İzin Bekliyor

THK Genel Başkanı Yıldırım, İsrail'deki Orman Yangınına Müdahale Eden Pilotlara İsrail Hükümetinin Sertifika ve Şilt Vereceğini Açıklayarak "devletimiz Kabul Ederse Biz de Kabul Ederiz" Dedi.

15.12.2010 13:15

TÜRK Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, İsrail'deki orman yangınına müdahale eden pilotlara İsrail hükümetinin sertifika ve şilt vereceğini açıklayarak, "Devletimiz kabul ederse biz de kabul ederiz" dedi.Dün, Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Osman Yıldırım, kentte yapmayı planladıkları Havacılık Eğitim Merkezi için destek istedi. Ziyaret sonrası, DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, havacılık faaliyetlerini geliştirmek için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bolu'ya, Havacılık Eğitim Merkezi kuracağız. Gençlere yamaç paraşütü, planör ve model uçak gibi eğitimler verecek bir tesis olacak. Bunun dışında Bolu'da Havacılık Meslek Yüksekokulu kurmak istiyoruz. Sevinçli bir haber alarak Bolu'ya havaalanı yapılacağını öğrendik. Havaalanının yapılmasının ardından da biz pilotaj eğitimlerimizi burada yapmayı düşünüyoruz. Bu meydan faaliyete geçtiğinde yurt içi uçuş faaliyetlerinde bulunacak şekilde yapılanmaya gidiyoruz. Bunu da çok yakın bir zamanda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

THK UÇAKLARI ÜLKEMİZİ YÜKSELTİYOR

Türkiye'de iç hatlar uçuşları ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Şu an orman yangınları ile ilgili faaliyet yürütüyoruz. Uçaklar halkımız adına Türk Hava Kurumu tarafından alındı. Hiç bir şekilde devletimize yük olmadan bu uçakları aldık ve İsrail'deki orman yangınlarına bu uçaklarla müdahale ettik. 1985 yılından bu yana orman yangınlarımızda uçaklarımızı kullanıyoruz. Vatana, millete hizmet etmek için bu çalışmaları yürütüyoruz. Türk Hava Kurumu'nun bu uçakları olmasaydı Türkiye'de başka bir kabiliyet yok, böyle bir organizasyonda veya böyle bir aktivitede bulunamayacaktı. THK'nın böyle uçaklarının olması, uluslararası camiada çok etkin olarak görev yapmamızı sağlıyor. Bu da ülkemizin adını yükseklere taşıyor. Herkes farklı bakabilir, farklı düşünceleri olabilir, ancak böyle bir kabiliyetin Türkiye'de olması çok anlamlı. Sağduyulu vatandaşların bunu büyük bir anlayışla karşıladığını ve büyük destek verdiklerini biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü ve bu milletin bir parçası olan Türk Hava Kurumu olarak büyük gurur duyuyoruz. Orman yangın alanında bulunmak korkunç bir şey. Orada ağaçlar yanacak, evleri yanacak, insanlar evlerini boşaltıp kaçıyorlar. İnsanların bu zor anında THK uçaklarının buna yetişmesi onların gönüllerinde Türkiye'ye karşı bir sempati yarattı. Bize çok ilgi gösteriyorlar. Bizi arayan, e-mail gönderenler İsrail'de yaşayan Türk vatandaşlarına olan bakış açısının değişmesine neden olduğunu belirtiyorlar."

İsrail hükümetinin orman yangınına müdahale eden THK pilotlarını şilt ve sertifikayla ödüllendirmek için teklifte bulunduğunu açıklayan Yıldırım, "Bize yeni bir teklifleri var ama tabi bu hükümetimizin müsaadesine bağlı. İsrail hükümeti bizim orada yangınla mücadele eden personelimize törenle sertifika ve şilt vermek istiyormuş. Devletimiz kabul ederse biz de kabul ederiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THK Pilotları İsrail'den Şilt Almak İçin Hükümetten İzin Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement