Tika'dan, Bosna Hersek'te Eğitime Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan, Bosna Hersek'te Eğitime Destek

Tika\'dan, Bosna Hersek\'te Eğitime Destek

Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin, TİKA tarafından tadilatı yapılan ve "İstanbul Saraybosna" adı verilen konferans salonu açıldı

06.12.2013 13:04

Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tadilatı yapılan ve "İstanbul-Saraybosna" adı verilen konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahiç, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaçir Filandra, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, açılışta yaptığı konuşmada, TİKA'nın ülkesinde, son 3 yılda 130'dan fazla önemli projeyi hayata geçirdiğini ve yapılan bu hizmetlerden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Mostar'daki tarihi Karagözbey Medresesi yeni binasının yapımı ile Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu Bosanski Şamats'taki evinin onarımının da TİKA tarafından yapılan işler arasında yer aldığını anlatan İzzetbegoviç, bu projelerin açılışlarının da yakın zamanda yapılacağını belirtti.

Yıldız da Türkiye'nin bir dost ülke olarak Bosna Hersek'e karşılıksız yardım etmeyi sürdüreceğini kaydetti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Oruç, TİKA'nın Bosna Hersek'te 18 yıldır faaliyet gösterdiğini ve farklı alanlarda projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Kurumun stratejik hedeflerinin başında eğitimin geldiği belirten Oruç, açılışı yapılan "İstanbul-Saraybosna" isimli konferans salonunun iki ülke arasında köprü olmasını diledi.

Saraybosna Üniversitesi Rektörü Avdispahiç ise Saraybosna'nın geçmişte olduğu gibi yeniden Güneydoğu Avrupa'nın prestijli bir akademi merkezi haline dönüşmeye başladığına işaret ederek, tadilatı yapılan yeni konferans salonunun Bosna Hersek'in temel meselelerinin ele alındığı ve önemli konularda düşüncelerin aktarıldığı bir yer olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, İzzetbegoviç, Yıldız, Oruç ve Avdispahiç salonun açılış kurdelesini birlikte kesti.

Bu arada, konferans salonunun açılış törenine katılmaları beklenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve TİKA Başkanı Serdar Çam, hava muhalefeti nedeniyle Saraybosna'ya ulaşamamıştı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan, Bosna Hersek'te Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement