"İşte Benim Öyküm" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

"İşte Benim Öyküm" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

"İşte Benim Öyküm" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

TNT Ekspres Türkiye'nin sosyal sorumluluk kapsamında bu yıl yedinci kez düzenlediği "İşte Benim Öyküm" yarışmasının kazananları belli oldu.

25.10.2013 10:23  Güncelleme: 11:30

"TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor" adlı kitap toplama kampanyası ile kitap ulaştırılan okullardan 7-14 yaş grubu öğrencilerin katıldığı öykü yarışmasında finale kalanlar, TNT Ekspres Türkiye'den eğitim bursu kazandı. TNT Ekspres'in 12 yıl boyunca toplam 2 bin 212 okula 4 milyon 750 bin kitap ulaştırdığı kitap toplama kampanyasının devamı olan yarışma kapsamında yedi yılda 44 öğrenciye eğitim bursu verildi.

"TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor" adlı kitap toplama kampanyasının devamı niteliği taşıyan "İşte Benim Öyküm" yarışmasının bu yılki kazananları belli oldu. Çocukları okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen "İşte Benim Öyküm" yarışması kapsamında kendi hikâyelerini oluşturan 7-10 ve 11-14 yaş gruplarındaki çocuklardan finale kalanlar, TNT Ekspres Türkiye tarafından eğitim bursuyla ödüllendirildi.

"İşte Benim Öyküm" yarışmasına öğrenciler, TNT Ekspres Türkiye'nin kitap toplama kampanyasıyla kendi okullarına ulaşan kitaplardan esinlenerek yazdıkları hikayelerle katılıyor. Bu sene 7-10 yaş kategorisinde ilk üçe Ankara Faik Hızıroğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinden M. İslam Demirel, Görkem Coşkuntuna ve Ömer Can Eltiok girdi. Jüri Özel Ödülü'nü ise Sinop Karlı Köyü'nden Karlı TOBB İlköğretim Okulu öğrencisi Onur Usta kazandı. 11-14 yaş kategorisinde ise Ankara Faik Hızıroğlu İlköğretim Okulu'ndan Ümmügülsüm Ertekin birinci; Tokat Erbaa'daki EVYABA İlköğretim Okulu'ndan Beyzanur Durak ikinci; Sinop Karlı Köyü'ndeki Karlı TOBB Ortaokulu'ndan Ece Çavdar üçüncü olurken; Tokat Erbaa'daki EVYABA İlköğretim Okulu'ndan Yıldıray Karaca Jüri Özel Ödülü kazandı.

TNT Ekspres Türkiye, yarışmayı kazanan tüm öğrencilere lise hayatlarının sonuna kadar eğitim bursu verirken, birinci olan öğrencilerin okullarına da bilgisayar hediye ediyor. Bu proje kapsamında TNT Ekspres, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi'yle beraber çalıştı.

"TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor" adlı kampanya kapsamında 12 yılda, 2 bin 212 okula 4 milyon 750 bin kitap ulaştırıldı. 36 bin 373 kişi ve kurumun kitap bağışlarıyla destek verdiği kampanya için 12 yılda toplam 900 TNT Ekspres gönüllüsü kitapların tasnifi aşamasında görev aldı.

Yedinci yılına giren İşte Benim Öyküm yarışması kapsamında ise TNT Ekspres bugüne dek 34'ü kız 10'u erkek 44 öğrenciye eğitim bursu verdi. Şemdinli, Sivas, Konya, Kars, Şanlıurfa, Mardin, Ankara gibi Türkiye'nin dört bir yanından ödül kazanan bu öğrencilerden 42'si bugün orta veya lise öğrenimine, 2'si üniversite eğitimine devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İşte Benim Öyküm' Yarışmasının Kazananları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement