Trabzon Dev İftar - Son Dakika
Güncel

Trabzon Dev İftar

Trabzon Dev İftar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon'da yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verdi.

02.08.2013 22:53

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon'da yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu yanında bulunan Yavuz Selim Sahası'nda verilen iftar yemeğine Bakan Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon spor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, davetliler katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşmalarının ardından söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada Müslümanların yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Bugün dünyada Myambar'dan tutunuz Afganistan, Suriye'ye, Filistin, Afrika'nın ortalarına kadar Müslümanlar zor koşullarda zaruret içinde yaşamaktadır. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Dünyamız 2008 yılında çok ciddi bir ekonomik krizin içine girdi. Dünyada halen bu ekonomik kriz dalga dalga devam etmektedir. Böyle bir dönemde elhamdilülllah Türkiye'miz istikrarını, kalkınmasını ve huzurunu sürdürmektedir. Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf budur, böyle bir ortamdayız. Biz istiyoruz ki Türkiye daha çok kalkınsın. 1.5 milyarlık İslam alemi Türkiye'ye bakıyor Türkiye'nin kalkınıp güçlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye'yi geliştirmeye kalkındırmaya ekonomisini geliştirmeye mecburuz Trabzon'da buna mecbur, Trabzonlu olmak ayrıcalıktır, mecburiyetten daha çok çalışmaktır. Bugün Trabzon'un 760 bin nüfusunun yanında 4 milyona yaklaşan Trabzon kökenli kardeşlerimiz üretim, vatan kardeş eksenli bir anlayış içerisindedir. Bize marka olarak mal olan ifadeyle 'bize her yer Trabzon' kolay bir ifade değil. Bu Trabzon'un kökünden tarihi derinliklerinden yapısından gelen, Trabzon insanının karakterinden kaynaklanan bir olgudur. Biz Trabzon'umuzun marka özelliğini artırmaya ekonomisini büyütmeye Türkiye'de bir ağabey marka şehir, özellikle bizimle daha yakın olan ve adeta Trabzon'u yakın gören Giresun Gümüşhane Bayburt ve Rize ile kalkınmamızı çok daha güçlü bir şekilde yapmalıyız.

Burada siyaseten değil ama Türkiye'nin gelişmesi için ifade etmek istiyorum. Bizim partimizi milletin kendisi kurdu. AK Parti, bu milletin partisidir. Dünyanın hiçbir yerinde kalkınmakta olan bir ülkede 7 kez sandık önüne gelecek 10 buçuk yıldır iktidarda olacak ve oylarını artıracaksın, bu kolay değil. Bu Allah'ın bir lütfü, milletin ferasetidir. Ama liderimiz de bir dünya lideridir. İslam dünyası için gece gündüz çalışmaktadır. Biz de ekip olarak parti ayrımı yapmadan bize oy versin vermesin insanımızın refahını artırmak için ekonomisini büyütmek için var gücümüzle çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Bu Türkiye'de de böyle Trabzon'da da böyle. Bizim iktidarlarımızda Trabzon ayrıcalıklı ve özellikli yatırımlar aldı" dedi.

"AKYAZI BİTTİĞİ ZAMAN TRABZON'UMUZUN FUTBOL MERKEZİ OLACAK"

Trabzon'un ciddi yatırımlar aldığını belirten Bakan Bayraktar, Akyazı projesinin tamamlanması durumunda burasının futbolun merkezi olacağını ifade ederek, "Trabzon sağlıktan, eğitime, spor tesislerine ulaşıma kadar ciddi yatırımlar aldı. Akyazı hariç 250 milyon TL 'ye mal olacak bir yatırım. İnşallah Akyazı bittiği zaman Trabzon'umuzun futbol merkezi olma özelliği daha da artacak. Trabzon'umuzu, kendi milli yapısına, kendi öz evlatlarımızın kaynaşmasını geliştirmeliyiz. Trabzonspor'umuzu şampiyon yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

"DEMİRYOLU ÇALIŞMALARI SON NOKTAYA GELDİ"

Demiryolu çalışmalarının son noktaya geldiğini kaydeden Bayraktar, "Demiryolu konusunda çalışmalarımız son noktaya geldi. Trabzon'umuz artık büyükşehir. Şehrimizin 4 bin 500 kilometrekare yüz ölçümünü gergef gibi dokumak, hizmetleri her tarafa götürmek boynumuzun borcudur. Köy ve grup yollarımız için valimiz, özel idare genel sekreterimiz belediye başkanımız ile çok ciddi gayret gösteriyoruz. Birden olmaz hem belediyenin hem valinin hem de özel sektörün asfalt plenti ile öncelikle grup ardından köy yollarını asfaltlayıp betonlayacağız ki ulaşımı çok daha iyi noktalara getirelim. Yine Trabzon'u eğitim şehri yapmak için gayretlerimiz var. Trabzon'u bir sağlık merkezi yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir olduktan sonra sağlık yatırımlarının yanında şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. İlköğretim, ortaöğretim ve lise, ara teknik elemanı yetiştirme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Üniversitelerimizi geliştirmek için gayretlerimiz var. Biz Trabzonlular olarak Trabzon'a borcumuz var. Trabzon'un insanına coğrafyasına derin tarihine borcumuz var Tüm Türkiye'deki 4 milyon Trabzonluya 76 milyon Türk insanına, ülkeyi kalkındırmaya geliştirmeye borcumuz var" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELİŞİP KALKINMASINA ÇOMAK SOKMAK İSTEYENLER VAR"

Türkiye'nin gelişmesine çomak sokmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

"Etraftaki tüm krizlere rağmen Türkiye'miz, gerek tarihten gelen oluşumu itibariyle, gerek Ortadoğu'daki en çalkantılı coğrafyanın ortasında olması hasabiyle zor bir bölgede. Şu anda Mısır ve Suriye'de çok vahim olaylar olmakta ama Türkiye evelallah yoluna devam etmekte. Türkiye'nin gelişip kalkınmasına dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın kanmayın. Bunu çevre gibi hassas bir konuyu kaşıyarak Türkiye'ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak izin vermeyeceğiz. Özellikle bir fincan suda fırtına koparmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Hepimiz bir gemideyiz. İyilik ve hizmet yapınız. Bu ülkede kim bir ağaç dikmişse, kim taş üstüne taş koymuşsa, bizim için o azizdir, mübarektir Trabzon'da da kalkınmayı gelişmeyi, siyasetin dışında ve üstünde tutuyoruz. Siyasette 6 milletvekili kardeşimizle daha önce hizmet yapmış arkadaşlarımızla omuz omuza çalışmak istiyoruz. El birliği ile Trabzon'u geliştirmek istiyoruz. Hizmet yapmak isterken sadece siyaset olsun diye bu işlerin önünü tıkamak isteyenlere diyorum ki Trabzon'u kalkındırmak mecburiyetindeyiz Türkiye'nin kalkınıp gelişmesi için bize empoze edilmek istenen yanlış fikirleri elimizin tersiyle itmek zorundayız Türkiye kalkınsın ki dünyadaki 1.5 milyarlık Müslüman dünyası değil dünyanın bütün ezilen ülkeleri de Türkiye'ye bakıyor, Türkiye nefes alsın balkanlar Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetleri nefes alsın."

Öte yandan Bakan Bayraktar, iftar yemeğinde kendisine gösterilen aşırı ilgiden dolayı bir ara ezilme tehlikesi yaşadı. Bazı vatandaşlarla sohbet eden Bakan Bayraktar aşırı ilgi karşısında aracına korumalar nezaretinde güçlükle binebildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon Dev İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement