Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Yağmur Engeli - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Yağmur Engeli

Tunceli'de Cumhuriyet bayramı kutlamalarına yağmur engeliTUNCELİ'deki, Cumhuriyet bayramı kutlamaları yağmur nedeniyle Atatürk Stadyumu yerine Kapalı spor salonunda yapıldı.

29.10.2017 15:26

Tunceli'de Cumhuriyet bayramı kutlamalarına yağmur engeli

TUNCELİ'deki, Cumhuriyet bayramı kutlamaları yağmur nedeniyle Atatürk Stadyumu yerine Kapalı spor salonunda yapıldı. Kutlamalarda protokol ve vatandaşlar uzun süre halay çekti.

CUMHURİYET İLE YAŞIT FATMA KARA PROTOKOLE OTURTULDU

Tunceli'deki tören, Vali Tuncay Sonel'in tebrikleri kabul etmesi ile başlarken, Atatürk stadyumunda yapılması beklenen kutlama törenleri yağmur yağışı nedeniyle Kapalı Spar salonunda devam etti. Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ile diğer Protokol üyelerinin yerlerini almasından sonra törene özel olarak davet edilen ve Cumhuriyet ile yaşıt olan 1923 doğumlu Fatma Kara, Vali Sonel tarafından protokolde oturtuldu. törende konuşan Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılacağını belirterek, "Kurtuluş savaşımızın zirvesi olan Cumhuriyetimizin asıl amacı bu güzel ülkeyi ve Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve bu güzel ülkenin insanlarının huzur için barış içinde kardeşçe yaşamasını sağlamaktır. Atatürk'ün izinde onun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak ülkemizi daha ileri götürmek için her fert üzerine düşüne yaptığı zaman ülke daha da kalkınacak ve büyüyecektir"dedi.

Kutlamalar kapsamında Bingöl ve Trabzon Of'tan gelen halk oyunları ekipleri de gösteri sunarken, Vali Sonel'in yanında oturan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Fatma Kara zorlukla ayağa kalkarak halay çekmek istedi. Vali Sonel, yanındaki Kara ile birlikte kısa da olsa halay çekti. Tunceli'deki kutlamalar protokol ile törenne katılanların halay çekmesi ve resmi geçit töreni ise sona erdi.

Tunceli\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Yağmur Engeli
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Yağmur Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement