Tunceli'de Jandarmanın Dedetör Köpekleri Nefes Kesti 1 - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Jandarmanın Dedetör Köpekleri Nefes Kesti 1

Tunceli'de jandarmanın dedetör köpekleri nefes kestiJANDARMA Teşkilatı'nın 178'nci kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'da düzenlenen etkinlikte dedektör köpeklerin gösterileri nefes kesti.

15.06.2017 09:40

Tunceli'de jandarmanın dedetör köpekleri nefes kesti

JANDARMA Teşkilatı'nın 178'nci kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'da düzenlenen etkinlikte dedektör köpeklerin gösterileri nefes kesti.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, Emniyet müdürü Doğu Ateş'in yanısıra kumu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, jandarma olarak halkın yanında olduklarını belirterek, hukuk kurulları çerçevesinde görev yaptıklarını söyledi. Jandarma teşkilatının bütün bireyleri nerede olursa olsun hangi şartta olursa olsun görevlerini icra ederken kanun ve nizamların kendisine verdiği her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde arama yaptığını anlatan Karataş, bugün Türkiye'de terörle mücadele alanında jandarmanın her türlü zorlu şartta terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

"ARTIK ESKİDEN OLDUĞU GİBİ CEBERUT DEVLET ANLAYIŞIYLA HİZMET ETMİYORUZ"

Tümgeneral Salih Karataş'ın konuşmasının ardından söz alan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, devlet olarak artık eskiden olduğu gibi ceberut devlet anlayışıyla hizmet vermediklerini söyledi. Son bir yıl içerisinde özellikle Tunceli'deki terörle mücadele tarihinde belki de ilk defa bu kadar etkili sonuçlar aldıklarını anlatan Vali Kaymak, şunları söyledi: "Terörle mücadelede ülkemizi bölmek isteyenler maalesef belli grupları kullanarak illegal yapılar içerisine girmişlerdir. Ama bizimde şahit olduğumuz şudur ki, bunlar tamamen dış destekli devletlerdir. Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, artık sona yaklaşmıştır ve şunu bilmesi lazım ki biz inşallah Tunceli'de ve Türkiye'de PKK'yı tamamen etkisiz hale getirmek, onu halkın üzerinde bir baskı unsuru olmaktan çıkarmak için sonuna kadar mücadele edilecektir. O yönüyle buradan onlara sesleniyorum artık çok güçlü olan Türk ordusu, jandarması karşısında yapabileceğiniz fazla bir şeyiniz yok. Bu dağlarda pisi pisine ölüp gideceksiniz. Gelin Türk adaletine teslim olun."

Konuşmaların ardından jandarmanın terörle mücadele ve uyuşturucu alanında eğittiği uzman dedektör köpekler ile bir gösteri düzenlendi. Dedöktör köpekleri araç içine saklanan uyuşturucuyu başarıyla bulurken yere döşenen mayın ve el yapımı patlayıcıları bulmaları beğeni topladı. Köpekler ve eğitmenleri tarafından düzenlenen gösteri de törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA) -

========================================

(Tür: Yurt)

Tunceli\'de Jandarmanın Dedetör Köpekleri Nefes Kesti 1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Jandarmanın Dedetör Köpekleri Nefes Kesti 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement