"Turgut Özal Hakiki Şehittir" - Son Dakika
Güncel

"Turgut Özal Hakiki Şehittir"

"Turgut Özal Hakiki Şehittir"

Eşinin görevi başında öldürülmüş bir görevli olduğunu söyleyen Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, eşiinn şehitliğinin tescil edilmesini istedi.

17.04.2013 11:09  Güncelleme: 20:08

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, eşinin şehitliğinin tescil edilmesi gerektiğini belirterek, "O hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevli, hakiki şehittir" dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün yıldönümünde Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törene merhum cumhurbaşkanının eşi Semra Özal da katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Semra Özal, eşinin şehit olduğunun tescil edilmesini istediğini belirterek, "O hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevli ve hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemli. Bunun bütün haklarının verilmesini istiyorum tüm derdim bu" dedi.

GÜL'DEN MESAJ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında "Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur" ifadelerine yer verdi.

BAŞBAKAN: SON NEFESİNE KADAR MÜCADELE ETMİŞTİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümü bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında " Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Turgut Özal Hakiki Şehittir' - Son Dakika


Advertisement