Turizm Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Turizm Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi

Turizm Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi

Trafik kazalarının en aza indirilmesi için turizmde çalışan şoförlere 'Emniyetli Sürüş Eğitimi' verildi.

28.03.2013 19:24  Güncelleme: 11:44

Geçen yıllarda çok sayıda turistin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve Türkiye'nin uluslararası arenada kötü şöhret edinmesine neden olan trafik kazalarının en aza indirilmesi için turizmde çalışan şoförlere 'Emniyetli Sürüş Eğitimi' verildi. Başta Antalya Valiliği olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yürütülen eğitimler kapsamında 650 şoför sertifikalandırıldı.

Antalya Expo Center'da düzenlenen 'Sürdürülebilir Turizm İçin Turizm Taşımacılığı Sürücülerine Emniyetli Sürüş Eğitimi' kapsamında şoförlere, ilkyardım, trafik ve güvenli sürüş teknikleri gibi konularda eğitim verildi. Eğitimlerin en önemli bölümünü 'sarhoş gözlüğü', 'çarpışma simülatörü' ve 'devrilme simülatörü' eğitimleri oluşturdu.

'Sarhoş Gözlüğü' ile alkollü araç kullanmanın yarattığı tehlike, 'çarpışma simülatörü'nde 8 kilometre hızla yaşanabilecek bir çarpışma anında emniyet kemerinin önemi, 'devrilme simülatörü'nde ise 5 kilometre hızla devrilen bir aracın içerisinde yaşananlar anlatılmaya çalışıldı. Aralarında kadınların da bulunduğu şoförler uygulamalı eğitimlerde zor anlar yaşadı.

TÜRKİYE'NİN MODERN YÜZÜYÜZ

Eğitimlerin dördüncü gününde Vali Ahmet Altıparmak ile ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Altıparmak, tur otobüslerinin karıştığı trafik kazalarının dünya basınında en çok gündeme gelen konu olduğunu belirterek, 'Biz 'Türkiye'nin Avrupa'ya bakan en önemli modern yüzüyüz' diyoruz. Bu iddiaya yakışır uygulama içinde olmamız gerekir. Bu eğitimler ve denetimler neticesinde ölümlü kazalarda azalma olmuştur. 2010 yılında 20 turistimizi kaybetmiştik. 2011 yılında bu sayı 9'a düştü. 2012'de ise 5'e düştü. Demek ki isteyince oluyorö diye konuştu.

ÇORABATIR'DAN ÜCRETSİZ TATİL MÜJDESİ

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise sertifika alan turizm şoförlerine bu yıl turizm sezonu bitiminde ücretsiz tatil sözü verdi. Bu fikrin Vali Altıparmak'ın önerisi üzerine gündeme geldiğine değinen Çorabatır, sezon bitiminde şoförleri ve ailelerini kendi otellerinde 2 gün ağırlayacağını aktardı. Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, eğitimlere katılan şoförlere sertifika verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizm Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement