Türk Asıllı Hollandalı Askerler: "Topraklarımızı Korumak Gurur Vereci" - Son Dakika
Güncel

Türk Asıllı Hollandalı Askerler: "Topraklarımızı Korumak Gurur Vereci"

Türk Asıllı Hollandalı Askerler: "Topraklarımızı Korumak Gurur Vereci"

NATO kapsamında İncirlik Üssü'ne konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemleri ile birlikte Adana'ya gelen Hollanda birliğinde 2 Türk asker de yer alıyor.

23.02.2013 14:05

NATO kapsamında İncirlik Üssü'ne konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemleri ile birlikte Adana'ya gelen Hollanda birliğinde 2 Türk asker de yer alıyor. Sivaslı Murat Çevik ile Trabzonlu Vahap Gündoğan, "Topraklarımızı korumak gurur verici" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis Plasschaert, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ve Hollanda Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp'un Hollandalı askerleri ziyareti sırasında burada görev yapan iki Türk asker gazetecilerin ilgi odağı oldu. Hollanda Hava Kuvvetleri'nde görev yapan Sivaslı Murat Çevik, Hollanda birliğiyle Türkiye topraklarını korumak için gelmekten gurur duyduğunu ifade ederek, "Buraya yeniden gelmek gurur verici. Aynı zamanda kendi vatanımızda görev yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Türk olmak, aynı zamanda Hollanda ordusunda görev yapmak ve tekrar vatan topraklarında görev yapmak gurur verici. Daha önce yine Adana'ya Afganistan görevimde gelmiştim" diye konuştu.

Çevik, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert'ın "barışın evrenselliği" sözünün sorulması üzerine, "Sayın Bakanımız haklı. Her ikisi de NATO ülkesi olduğu için çalışmamız daha kolay oluyor. Aynı zamanda barış ve kendi topraklarımızı korumak amacıyla burada gelmiş olmamız gurur verici bir şey. Gerçekten harika bir konu" dedi.

Trabzonlu Vahap Gündoğan ise, savaş uçağı teknisyeni olduğunu, ancak burada tercüman olarak görev aldığını belirterek, "3 kızım, 2 oğlum var. Buraya gelmekten çok gurur duyuyorum. Burada görev yapmak bize hem Hollanda, hem Türkiye için memnuniyet veriyor. İşlerin kolaylıkla yürümüş olması her iki ülkede de büyük memnuniyet doğuruyor. Hollanda Hava Kuvvetleri'nde yaklaşık 15 Türk asıllı asker var. İncirlik'te şu anda 2 kişi görev yapıyoruz. Adana'ya bundan birkaç yıl önce yine gelmiştim. Yine uçaklarla ilgili" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Asıllı Hollandalı Askerler: 'Topraklarımızı Korumak Gurur Vereci' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement