"Türk Firmalarına 300 Milyon Dolarlık Kredi Kullandırdık" - Son Dakika
Güncel

"Türk Firmalarına 300 Milyon Dolarlık Kredi Kullandırdık"

"Türk Firmalarına 300 Milyon Dolarlık Kredi Kullandırdık"

Uluslararası İslami Ticaret Finans Şirketi Kurumsal Finans Müdürü Gündoğdu, Türk firmalarına iki yıl içinde 300 milyon dolarlık kredi kullandırdıklarını söyledi.

22.10.2012 14:28  Güncelleme: 14:46

Dünyanın önde gelen finans kurumlarından İslam Kalkınma Bankası'nın bünyesinde bulunan Uluslararası İslami Ticaret Finans Şirketi Kurumsal Finans Müdürü Ahmet Şuayb Gündoğdu, Türk firmalarına iki yıl içinde 300 milyon dolarlık kredi kullandırdıklarını, bu rakamın 5 yıl içerisinde 1 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Gündoğdu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ESİDEF) organize ettiği toplantıda, İslam Kalkınma Bankası'nın "Fonlama Kredileri" hakkında İzmirli iş adamlarına bilgi verdi.

Üye ülkelerde ticareti ilerletmek, hayatı kolaylaştırmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini belirten Gündoğdu, 'murabaha' kredisi başta olmak üzere firmalar için çok cazip kredi ve fonlarının bulunduğunu kaydetti. 2012'de şu ana kadar 3 milyar dolarlık kredi kullandırdıklarını belirten Gündoğdu, yıl sonu hedeflerinin 4,4 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Kredileri, İslam Kalkınma Bankası'na üye ülkelerde kayıtlı firmalara kullandırdıklarını ifade eden Gündoğdu, " Türkiye'deki bir bankadan alacağınız kredi yerine bizi tercih ederseniz dolar bazında yüzde 2 daha avantajlı borçlanırsınız" dedi.

Türkiye'ye iki yıl önce girdiklerini anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Türk firmalarına iki yıl içinde 300 milyon dolarlık kredi kullandırdık. 5 yıl içinde 1 milyar dolara ulaşma hedefimiz var. Önümüzdeki yıl Türkiye'de ofis açacağız. Ankara'da açacağımız ofisin adresi belli oldu, anlaşması yapıldı. İstanbul'da da yer açmayı planlıyoruz. İki yıl içinde Türkiye'de iki ofisimiz olacak.

Finansal destek için herhangi bir kısıtlamamız yok. Kredi vereceğimiz şirketin üye ülkeye kayıtlı olması yeterli. Amacımız finansal araçlar kullanarak üye ülkelerin gelişimine katkıda bulunmak. İslami finans araçlarıyla bu işin çok kolaylıkla yapılabildiğini gördük. Ticaret finansmanı aslında İslami usule bire bir uyuyor. Türkiye'de İslami finansa talep var. Bir firmaya tek seferde yaptığımız 120 milyon dolarlık işlem var. 'Bizimle çalışmaz' diye düşündüğümüz şirketlerden bile talep alıyoruz. İzmirli firmalardan şu ana kadar talep görmedik. Kapımız her zaman açık. İzmir iş dünyasının ilgisini bekliyoruz."

ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ise İslam Kalkınma Bankası'nın önemli finansal argümanlar sunduğunu kaydederek, firmaları bu kaynaktan yararlanmaya çağırdı.

Muhabir: Ali Rıza Karasu/ Ramazan Ercan

Yayıncı: Hamdi Ateş - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türk Firmalarına 300 Milyon Dolarlık Kredi Kullandırdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement