Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta tören düzenlendi.

10.04.2017 12:46

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta tören düzenlendi.

Diyarbakır'da Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, törende yaptığı konuşmada, teşkilatın gerektiğinde devletin şefkatli eli olduğunu, vicdan merhamet ve adaletten ayrılmadan milletle el ele vererek gönülden gönüle köprüler kurduğunu söyledi.

Aslan, "Türkiye Cumhuriyetimizin bekasına, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı en kutsal varlığı olan canını dahi feda etmekten kaçınmayarak mücadelesini devam ettiren bizler, bundan sonra da devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, İl Emniyet Müdür yardımcıları, şehit yakınları ve teşkilat mensupları katıldı.

Aslan, törenin ardından İl Emniyet Müdür yardımcıları ve polis memurlarıyla Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Vali Aksoy, polis teşkilatının kurulduğu günden itibaren halkın huzur ve güvenliği, devletin bekası ve bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiğini belirtti.

"Polis teşkilatı değişen şartlara göre kendisini geliştiren, suç ve suçlularla mücadelede önemli başarılar elde eden bir teşkilat. Bu anlamda bu teşkilata bugüne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz." diyen Aksoy, görevini sürdürürken şehit düşen emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diledi, gazileri de minnet ve şükranla andığını bildirdi.

Şırnak

Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy Atatürk anıtına çelenk sundu.

Ulusoy, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebrikleri kabul etti.

Törene Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuri Nas, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan ve şehit yakınları katıldı.

Törenin ardından Vali Ali İhsan Su, Uslusoy ve teşkilat mensuplarını makamında kabul etti.

Vali Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için zaman mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışan Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını aktararak şöyle konuştu:

"Kurulduğu günden bu yana, köklü birikimi, tecrübesi ve fedakar mensuplarıyla halkımızın mutluluğu için gece gündüz demeden cansiperane çalışarak onurlu bir görevi ifa eden Emniyet Teşkilatımız, bugün sahip olduğu araç gereç, fiziki imkanlar ve eğitimli personeliyle mutlu birey, huzurlu toplum vizyonuyla çalışmalarına devam etmektedir. Görevleri başında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi ve emekli olanları minnetle anıyorum. Halen görevleri başında olan teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Vali Su, daha sonra Uslusoy ile pasta kesti.

Mardin

Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un mesajı okundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Onar, Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güvenlik hizmetlerinin her devirde her toplumda diğer kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan en temel hizmetlerden olduğuna işaret eden Onar, "Üstlendiğimiz zorlu ve onurlu görevin sorumluluğunu kuruluş tarihimiz olan 10 Nisan 1845'ten bu yana şan ve şerefle taşımaktayız." dedi.

Polis teşkilatının, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyetle güvenlik dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa ettiğini vurgulayan Onar, şunları kaydetti:

"Üstlenmiş olduğumuz zor fakat son derece şerefli görevimizi yaparken amacımız, sürekli yenilenen hizmet anlayışıyla ve kanunlardan aldığımız yetkiyle hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere saygılı bir şekilde huzurun inşası ve asayişin teminini sağlamaktır."

Törende öğrencilerin yaptığı resimler ve kompozisyon çalışmaları sergilendi.

Törene Vali Vekili Bahattin Çelik, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, Bornova 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Balıbek, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement