Türkiye Çapında Şahinkaya MUN Konferansı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Çapında Şahinkaya MUN Konferansı

Türkiye Çapında Şahinkaya MUN Konferansı

Şahinkaya Eğitim Kurumları'nın ülke çapında düzenlediği MUN Konferansı, bu yıl farklı eğitim kurumlarından 290 delegenin katılımıyla Academy 1418 Kampüs'ünde gerçekleşti.

07.05.2019 09:45  Güncelleme: 09:44

Devlet okullarına Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nı tanıtmak amacıyla düzenlenen Şahinkaya MUN Konferansı, altıncı yılında da büyük bir katılımla yapıldı. Bu yıl Bursa ve Türkiye genelinde 290 delegenin katılımıyla gerçekleşen konferans, Boğaziçi Üniversitesi'nden Egemen Büyükkaya ve Gökhan Şeheri'nin konuşmasıyla başladı. Academy 1418 Kampüsü'nde dört gün süren konferans boyunca delegeler 7 farklı komitede dünya sorunlarını tartışarak, çözüm önerileri sundular. DISEC Komitesinde (Silahsızlanma Komitesi) Yemen Krizini tartışan delegeler, SOCHUM Komitesinde (Sosyal İnsani Komite) engelliler ve albino hastalarının topluma kazandırılmasını konuştular.

DÜNYA SORUNLARINI MASAYA YATIRDILAR

Non – Aligned Movement Komitesi'nde (Bağlantısızlar Grubu) emperyalizm ile mücadeleyi ele alan delegeler, G20 Komitesi'nde dijital güvenlik ve mahremiyet konusunu tartıştılar. Security Council Komitesi'nde(Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) Sudan'daki darbeyi masaya yatıran delegeler, US Senate Komitesi'nde (Amerikan Senatosu) Obama dönemini, Russsain Revolutions Komitesi'nde ise (Rus Devrimleri) Bolşevik isyanını ele aldılar. Konferansın kapanış töreninde 'mansiyon, umut vaat eden delege, en seçkin delege ve en iyi delege ödülleri' de sahiplerine verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Çapında Şahinkaya MUN Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement