Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR Şoförlerinin Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR Şoförlerinin Bekleyişi Sürüyor

Kapıkule Sınır Kapısı\'nda TIR Şoförlerinin Bekleyişi Sürüyor

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen TIR şoförlerinin bekleyişi sürüyor.

04.02.2014 15:10  Güncelleme: 15:58

Geçiş için Bulgaristan'ın iznini bekleyen şoförlerin bir kısmı tırlarında, büyük çoğunluğu da lokantalarda vakit geçiriyor. Yemek yiyip çay içen ve aralarında sohbet eden şoförler, sorunun çözülmesini bekliyor.

TIR şoförü Mehmet Hacı Salihoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 gündür geçiş belgesi olmaması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısından yurt dışına çıkamadığını söyledi.

Uzun yıllardır TIR şoförlüğü yaptığını, büyük zamanının yollarda geçtiğini vurgulayan Salihoğlu, şöyle konuştu:

''Biz 80 milyonuz. Adamların akşamdan sabaha yiyecek yemeği yok. Ben yetiştirdim, ben çürüteceğim burada. Gerekirse bir sene beklerim. Bakanlığımızın sınır kapısını Bulgaristan'a kapatması yerden göğe kadar haklı. Eski politikalar yok artık. Benim devletim haklıdır, büyüktür. İlk defa devletimle gurur duyuyorum''

Selahattin Ulusoy ise senelerdir Bulgar polisinin Türk şoförlerine yaptığı zulümden bıktıklarını, polise rüşvet vermek zorunda kaldıklarını savundu.

Bulgar polisinin kendisine bin 200 avro ağaç kesme cezası verdiğini belirten Ulusoy, ''10 dakikada bir ceza kesiyorlar. Bizden rüşvet istiyorlar. Bıktık artık onlardan. Arabalarımızda bir kabahat bulup yüksek miktarlarda ceza kesiyorlar. Bana bin 200 avro ormanda ağaç kesme cezası verdiler. Firmam da çok şaşırdı. Ben tır şoförüyüm ağaçla ne alakam olabilir. Yediğimiz cezaların hiçbiri trafik suçu değil. Kafalarına göre ceza kesiyorlar'' diye konuştu.

İpsala Sınır Kapısı'nda kuyruk

Bu arada, transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen ve Yunanistan güzergahını kullanmak isteyen tırlar, İpsala Sınır Kapısı'nda 9 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Tır şoförleri, transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'na geldiklerini, kuyruk nedeniyle zaman kaybettiklerini belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

"Sorun 48 saat içinde çözülebilir"

Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın tırların geçiş belgesi konusunda anlaşmazlık yaşadığını, bu nedenle sınır kapısının Bulgaristan'dan gelen tırlara kapatıldığını söyledi.

Türkiye'nin Bulgaristan'a taahhüt ettiği 125 bin geçiş belgesini verdiğini fakat Bulgaristan'ın sözünde durmadığını vurgulayan Özırmak, şöyle konuştu:

''Bakanlığımız yapılan görüşmeler neticesinde 125 bin geçiş belgesini Bulgaristan'a vermiş. Aynı taahhüdü Bulgaristan da yapmış fakat sadece 5 bin geçiş belgesi vermiştir. Bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bulgar plakalı tırların Türkiye'ye girişlerini durdurduğunu açıklamıştı. Anlaşmazlık devam ediyor fakat bazı duyumlarımız var. 48 saat içerisinde sorun çözülebilir''

Kapıkule'de bekleyen tırların İpsala Sınır Kapısına yöneldiğini ifade eden Özırmak, bakanlığın deniz yolu da olmak üzere alternatif güzergahlar belirlediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR Şoförlerinin Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement