Türkiye İş Bankası Müzesi'nde Atölye Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye İş Bankası Müzesi'nde Atölye Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye İş Bankası Müzesi\'nde Atölye Çalışmaları Devam Ediyor

Çocuklar yarıyıl tatilinde İş Bankası Müzesi'nde hem eğleniyor hem öğreniyor

30.01.2014 10:24

Türkiye İş Bankası Müzesi'nde yarıyıl tatilinde atölye çalışmaları devam ediyor

Her yarıyıl tatilinde çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyen Türkiye İş Bankası Müzesi, bu tatilde de atölye çalışmalarında 4-12 yaş grubu çocukları ağırlıyor. İş Bankası Müzesi, Eminönü'ndeki tarihi binasında düzenlediği atölye çalışmalarıyla çocukları hem eğlendirmeyi hem de onların gelişimine destek olmayı hedefliyor.

Atölye çalışmaları 4 – 12 yaş gruplarına yönelik hazırlandı ve 8 Şubat tarihine kadar sürecek. Katılımın sınırlı sayıda gerçekleşeceği atölye çalışmalarına kayıt yaptırmak için iletişim bilgileri ile birlikte katılımcı çocuğun isim ve yaş bilgilerini, katılmak istenilen atölyenin adı, tarihi ve seansını muze@isbank.com.tr adresine gönderilmesi yeterli. Rezervasyon ve bilgi için: muze@isbank.com.tr/ 0212 511 18 04

İş Bankası Müzesi'nde çocukları bekleyen eğlenceli atölye çalışmaları şunlardan oluşuyor;

Gizli Saklı Atölyesi (10-12 yaş) -Ücretsiz

Kendinize ait değerli eşyalarınızı nerede saklardınız? "Değerli olanı saklamak" fikrinden yola çıkıp, bankaların kasa dairelerine uzanan bu hikâyede çocuklar, Müze'de gizli hazineleri keşfediyor; sayı avı oynuyor; ilişkilendirme oyunuyla Müze'de keşfettiği nesneleri pekiştiriyor. Sonunda herkes "değerli olanını saklamak" için origamiden mini kasalar yapıyor.

31 Ocak Cuma, 11:00 (90 dakika)

Sandviç Resim (9-12 Yaş) -Ücretsiz

Sadece paranın tasarrufu mu olur? Müze gezisinde bu kez enerji ve tüketimde tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılıyor ve atölyede çocuklar, çeşitli malzemelerle camdan sandviç resim yapıyor.

31 Ocak Cuma, 13:00 (90 dakika)

8 Şubat Cumartesi, 14:30 (90 dakika)

"Bütçe Tutum Tasarruf"

(8-10 Yaş)

Eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, bütçe tutum tasarrufla ilgili hikâye anlatımı, matematik yarışması, eski hesap makinesi incelemesi ve kumbara tasarımı yapılır.

1 Şubat, Cumartesi, 11:00 (120 dakika)

(11-13 Yaş)

Eğitmenler eşliğinde müze turunun ardından, müze ile ilgili bilgi yarışması, eski hesap makinesini incelemesi, şirket işletmesi için hesaplamalar ve logo tasarımı yapılır.

1 Şubat, Cumartesi, 14:00 (120 dakika)

"Kırmızının Büyüsü" (4 Yaş)-Ücretsiz

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Çocukların problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedeflerken onların, renkleri ayırt etme, dikkat ve odaklanma, sağ ve sol kavramını becerilerini grup eşliğinde oyun, doğaçlama ve canlandırma teknikleri kullanılarak kazandırmayı amaçlayan atölyemize kardan adam yapmaya hevesli tüm 4 yaş grup arkadaşları davetlidir.

2 Şubat Pazar, 11:00 (60 dakika)

"Oyuncak Sevgisi" (5-6 Yaş)-Ücretsiz

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Çocukların dikkat, konsantrasyon, hızlı-kontrollü-yavaş hareket etme, strateji geliştirme ve grup içinde oyun becerilerini kazandırmayı amaçlayan atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm oyun severler davetlidir.

2 Şubat Pazar, 13:00 (60 dakika)

"Gizem ve Merak" (7-8 Yaş)-Ücretsiz

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Bu atölye ile öğrencilerin, problem çözme, dikkat etme, ipuçlarını yakalama ve grup eşliğinde tartışarak sorgulayarak doğruyu bulmanın öneminin kavranması amaçlanmaktadır. Atölye boyunca grup eşliğinde, oyun, rol oynama ve doğaçlama ile süreç deneyimlenerek kitaba ve devamına merak uyandırmak amaçlanmaktadır.

2 Şubat Pazar, 15:00 (60 dakika)

"Kendi Kahramanımı Yaratıyorum" (9-12 Yaş) -Ücretsiz

Eğitmen: Nilay Yılmaz

Yaratıcı yazma çalışmasında çocuklar yaratıcı drama oyunları oynar, canlandırmalar yapar, eğlenceli yaratıcı yazma pratikleri ile özgün ürünlerini üretirler. Yazma süreci resim, müzik, ritim/devinim çalışmalarıyla da desteklenir.

5 Şubat Çarşamba, 11:00 (90 dakika)

"Fotoğrafın Öyküsünü Yazıyorum" (9-12 Yaş)-Ücretsiz

Eğitmen: Nilay Yılmaz

Yaratıcı yazma çalışmasında çocuklar yaratıcı drama oyunları oynar, canlandırmalar yapar, eğlenceli yaratıcı yazma pratikleri ile özgün ürünlerini üretirler. Yazma süreci resim, müzik, ritim/devinim çalışmalarıyla da desteklenir.

6 Şubat Perşembe, 11:00 (90 dakika)

"Müziğin Öyküsünü Yazıyorum" (9-12 Yaş)-Ücretsiz

Eğitmen: Nilay Yılmaz

Yaratıcı yazma çalışmasında çocuklar yaratıcı drama oyunları oynar, canlandırmalar yapar, eğlenceli yaratıcı yazma pratikleri ile özgün ürünlerini üretirler. Yazma süreci resim, müzik, ritim/devinim çalışmalarıyla da desteklenir.

7 Şubat Cuma, 11:00 (90 dakika)

Para Atölyesi

(7-9 Yaş)

Eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, para ile ilgili 3D film izlenir, parayı tanıtıcı hafıza oyunu oynanır, madeni para tasarımı ve sihirli kağıtlarla hatıra para tasarımı yapılır.

30 Ocak Perşembe, 13:00 (120 dakika)

(10-12 Yaş)

Eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, para ile ilgili 3D film izlenir, paranın döngüsü oyunu oynanır, bütçe defteri tasarımı ve sihirli kağıtlarla hatıra para tasarımı yapılır.

04 Şubat Salı, 13:00 (120 dakika)

Müze Hatıram (5-7 Yaş) –Ücretsiz

Müzenin birbirinden eğlenceli bölümlerini eğitmenler eşliğinde gezen çocuklar, bankacılık nesnelerini eski-yeni, geçmiş-gelecek ve benzerlik-farklılık kavramları üzerinden inceliyor. Keşfettikleri nesne ve mekanları, çizgilerimi birleştir çalışması ve çiftini bul oyunu ile pekiştiren çocuklar, müze hatıralarıyla atölyeden ayrılıyorlar.

8 Şubat Cumartesi, 11:00 (60 dakika)

Tasarruf Adam Atölyesi (8-10 Yaş) –Ücretsiz

Çocuklara erken yaşta tasarruf bilincini aşılayarak, ileriye dönük bilinçli tüketiciler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan atölyede, kiralık kasa ve eski –yeni oyunları oynayarak tasarrufun önemini kavrayan çocuklar, Müzedeki tasarruf adam maketinden yola çıkarak, kendilerine tasarrufu hatırlatacak tasarruf adam kuklası yapıyor.

8 Şubat Cumartesi, 12:30 (90 dakika)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İş Bankası Müzesi'nde Atölye Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement