Türkler Paris'e Çıkarma Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Türkler Paris'e Çıkarma Yapıyor

Türkler Paris\'e Çıkarma Yapıyor

22 Aralık Perşembe günü 5 bin civarında Türk Paris'in ünlü Concorde meydanında buluşup sözde soykırım yasasına karşı protesto eylemi başlatıyor.

21.12.2011 10:56

22 Aralık Perşembe günü 5 bin civarında Türk Paris'in ünlü Concorde meydanında buluşup sözde soykırım yasasına karşı protesto eylemi başlatıyor.

Paris Ulusal Meclisi'nde 22 Aralık perşembe günü görüşülecek sözde Ermeni soykırımına inkar edenler için hazırlanan yasa tasarısı bir yıl hapis ve 45 bin Euro ceza öngörüyor. Hazırlanan tasarıya karşı Fransalı Türkler harekete geçti. Fransa tarihinde giyotinle kellelerin kesildiği, kanların aktığı Ulusal Meclis'in karşısında bulunan tarihi 'Concorde' meydanı bu sefer binlerce Türkün eylemine sahne olacak.

Fransa'da yüzlerce Türk derneği otobüs,tren,uçak ve arabalarla Paris'te eyleme katılmak için seferber oldu. Çoğu dernekler çarşamba gününden yola çıkmaya başladı.

DERNEKLER TEPKİ GÖSTERİYOR

Merkezi Strasbourg'ta bulunan 'Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği' TÜMSİAD salı günü Strasbourg derneğinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Alsas bölgesinde görev yapan Türk basını davet edildi. Basın açıklamasını yapan TÜMSİAD başkanı Mahmut Demirel inkar yasa tasarısına karşı stratejilerini açıkladı. Demirel toplantıda şöyle konuştu :

'TÜMSİAD 2005'te Türkiye'de, 2008'te Fransa'da kuruldu. Altı ülkede Fransa, Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka'da faaliyet gösteriyor. Fransa'da 300 üyemizle girişimcileri teşvik etmek Avrupa ve Türkiye arasında ekonomik güç sağlamak. Her seçimde Ermeni kartlarıyla Türk toplumu aşağlanıyor,asılsız bahanelerle suçlanıyoruz. Yalnız Fransa bu durumdan zararlı çıkacak. Giderek eriyen ekonomisi daha çok zarar görecek. Fransa telafisi olmayan bir durumla karşı,karşıya. Böyle kararlar siyasi olmamalı. Tarihi gerçek ve ifade özgürlüğü ortadan kalkıyor. Demokrasinin beşiği sayılan Fransa'ya hiç yakışmıyor. Türkiye'de 500'den fazla Fransız şirketi bulunuyor. Bunların hepsi olumsuz etkilenecek. Fransa'da Türk oyları önemsenmiyor Ermeniler kadar Türklerin de potansiyel gücü var.'

ZAYIF YANIMIZ BİRLİK, BERABERLİK

Başkan Demirel 'Maalesef Fransa ve hiçbir yerde lobicilik yapamıyoruz. Türk diasporası yok. Dernekler profesyonelce uluslararası çalışmalarda başarılı değil. Hangi görüş,inançdan olursak olalım birlik,beraberlik şart.

Hepimiz dayanışma içinde olmalıyız. TÜMSİAD üyeleri Murat Ulaş,Necati Durak,Aykut Akdar,? tepkimizi başta cumhubaşkanı Nicolas Sarkozy, milletvekilleri,bakanlıklar,ticaret odalarına,basına ve çok sayıda kurumlara basın bildirisi gönderdik. Artık böyle yasaların bir daha gündeme gelmesini istemiyoruz? diye tepkilerini ifade ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkler Paris'e Çıkarma Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement