Tutuklu Belediye Başkanı Atalay, Anayasa Mahkemesine Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Belediye Başkanı Atalay, Anayasa Mahkemesine Başvurdu

Tutuklu Belediye Başkanı Atalay, Anayasa Mahkemesine Başvurdu

Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesine başvurarak tahliye talebinde bulundu.

06.01.2014 13:25

Diyarbakır'da tahliye talebi reddedilen KCK davası sanıklarından Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanan, 14 Nisan 2009 yılından bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle KCK ana davada yargılanan Belediye Başkanı Atalay'ın avukatı, "uzun tutukluluk süresi" ve "seçilme hakkının ihlalini" gerekçe göstererek, müvekkilinin tahliyesi için hazırladığı dilekçeyi Anayasa Mahkemesine gönderdi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu Belediye Başkanı Atalay'ın, Anayasa Mahkemesinin CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin verdiği kararı gerekçe göstererek, yaptığı başvurular, yargılandığı mahkemece "Anayasa Mahkemesi kararının Balbay'ın bireysel başvurusu sonucu verildiği için söz konusu kararın sadece Balbay'ı bağladığı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Atalay'ın avukatı Mustafa Yıldız, AA muhabirine, müvekkili Atalay'ın tahliye edilen biri bağımsız 4'ü BDP'li 5 milletvekili gibi seçilmiş olduğunu hatırlatarak, Anayasa Mahkemesinin bu tür davaları öncelikli olarak görüşüp karara bağlayabilmesi için tedbir talebinde de bulunduklarını söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tutuklu Belediye Başkanı Atalay, Anayasa Mahkemesine Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement