Ü Aşk Esintili Gravür Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ü Aşk Esintili Gravür Sergisi

Ü Aşk Esintili Gravür Sergisi

Yaşamını uzun yıllardır bu ülkede sürdüren Fatih Mika, karma ve kişisel olmak üzere 70'i aşkın sergisine bir yenisini daha ekledi.

22.11.2013 09:45

Yaşamını uzun yıllardır bu ülkede sürdüren Fatih Mika, karma ve kişisel olmak üzere 70'i aşkın sergisine bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'nin desteğiyle hayata geçirilen sergininin açılışı, çok sayıda konuğun katılımıyla dün akşam gerçekleştirildi. Roma'nın merkezindeki Cancelleria Sarayı'ndaki etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy yaptı. Roma yakınlarındaki Foggia Güzel Sanatlar Akademisi'nde gravür dersleri vermeyi sürdüren Fatih Mika, 28 gravürden oluşan sergisine ilişkin, "Bu sergim, diğerlerinden farklı. Geleneksel Türk sanatlarıyla ilişkim daha yoğun burada. Bu eserlerin çoğu Şeyh Galib'in 'Hüsn-ü Aşk' adlı eserinden esinlenerek yapılmış gravürler" dedi.

EBRU, MİNYATÜR VE HATTA YOLA ÇIKARAK YAPTI

Söz konusu eserlerini, ebru ve minyatürle olan diyaloğu ile Osmanlı hat sanatından yola çıkarak yaptığını dile getiren Mika, eserlerinin verdiği mesaja ilişkin, "Görsel sanat eserleri birçok şeyi birden söylüyor, birçok bilgiyi birden veriyorlar. Tek bir mesaj yok. Benim hayatım var arkasında bunun. Ben sadece Hüsn-ü Aşk'ı anlatmaya çalışmadım, onun şiirinden esinlendim. O şiir, benim bu gravürlerimi yapmama vesile oldu" ifadelerini kullandı. Mika, 'Mezlaka-i Akdam' adının nereden geldiğini ise, "İnsan gerçeğe, yani Tanrı'ya ulaşırken sınavlardan geçiyor. Bu sınavlarda ayak kaydıran şeyler de var. Mezlaka-i Akdam'ın anlamı da bu. Mesela bu kadın, zenginlik, para olabiliyor. Onlarla mücadelenizden, onlardan kaçmayacaksınız, onlara teslim olmayacaksınız. 30 yıllık sanat yaşamımda da tüm yaptığım, ayakta kalmak, kaymadan" diyerek bu ismi biraz provokatif olarak kullandığını ifade etti. Sergi, 5 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ü Aşk Esintili Gravür Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement