Uğur Mumcu, Eskişehir'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu, Eskişehir'de Anıldı

Uğur Mumcu, Eskişehir\'de Anıldı

Gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22'nci yılında Eskişehir'de düzenlenen törenle anıldı.

24.01.2015 15:48  Güncelleme: 14:48

Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, CHP ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 150 kişi, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ADD Şube Başkanı Azmi Kerman yaptığı konuşmada 22 yıl önce bombalı saldırıda öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu özlemle andıklarını söyledi. Kerman şöyle dedi:

"Yaşamının en güzel döneminde kahpece pusuya düşürülerek şehit edilen, kalpaksız Kuvayi Milliyeci Uğur Mumcu'nun karanlık güçler tarafından katledilişinin nefretle kınıyoruz. Mumcu Atatürk devrimlerini ve laik cumhuriyetimizi benliğinin tüm derinliklerine kadar sindirmişti. Dini, çıkarı için kullananların amaçlarını en iyi bilenlerdendi. Türkiye Cumhuriyetini bölüp parçalamak ve ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlerle yılmadan savaşmıştı. Bize düşen görev, sevgili Uğur Mumcu'nun ve bütün devrim şehitlerinin uğruna savaştıkları laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini kararlılıkla savunmaktadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu, Eskişehir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement