Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Wirtz: "Doğu Ukrayna'da aktif silahlı grupların Rusya’dan destek aldığı yönünde işaretler var"

14.04.2014 14:22

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz, Ukrayna'nın doğusunda silahları grupların Rusya tarafından desteklendiği yönünde ipuçlarının bulunduğunu söyledi.

Wirtz,  Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'nın doğusunda ortaya çıkan grupların giydikleri üniforma ve silahlara bakıldığında bunların sivillerle bir ilgisinin olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Alman hükümetinin Rusya'ya Ukrayna'daki çatışmada şiddetin bir çözüm olmadığı çağrısında bulunduğunu ifade eden Wirtz, "Doğu Ukrayna'da aktif silahlı grupların Rusya'dan destek aldığı yönünde işaretler var" dedi.

AB'nin, Ukrayna'da gerginliğin düşmemesi durumunda mart ayında Rusya'ya yönelik 3 seviyeli yaptırım kararını aldığına işaret eden Wirtz, ancak yaptırımlarının 3. seviyesinin ne zaman uygulanacağının tam olarak tanımlanmadığını, bu konuda bugün Lüksemburg'da yapılacak AB Dişişleri Bakanları Toplantısı'nın beklenilmesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli de Ukrayna'daki çatışmalarda Rusya'nın da rol oynayabileceği yönünde bir çok kaynaktan bu konuda işaretlerin bulunduğunu belirtti.

Alman hükümetinin her gün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) gözlemci misyonundan sağlam ve ayrıntılı bilgiler aldığını ifade eden Chkebli, Rusya'nın şimdiye kadar gerginliğin azaltılmasına katkı sağlamadığını kaydetti.

Rus tarafının, Doğu Ukrayna konusundaki açıklamalarına ve Ukrayna sınırında askerlerini yığdığına dikkati çeken Chebli, Rusya'dan gerginliğin azaltılması için net adımlar beklediklerini ifade etti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de "Deutschlandfunk" radyosuna yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki kargaşayı körüklediği yönünde işaretlerin bulunduğunu söyledi.

Rus tarafının askeri hareketliliğini ve Rusya'nın gaz fiyatlarıyla oynamak istemesini örnek gösteren Schaeuble, Rusya'nıni, batının şantaja gelmeyeceğini bilmesi gerektiğini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement