Ülkü Ocaklarından İran Başkonsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Ülkü Ocaklarından İran Başkonsolosluğu Önünde Protesto

Ülkü Ocaklarından İran Başkonsolosluğu Önünde Protesto

* İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, İran'da bir televizyon kanalında Güney Azerbaycan Türklerine hakaret içeren yayın yapıldığı gerekçesiyle İran Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - Taner YENER / İstanbul DHA İstanbul Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, İran'daki bir televizyon kanalında Güney Azerbaycan Türklerine hakaret içeren yayın yaptığı gerekçesiyle Cağaloğlu'ndaki İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

14.11.2015 17:51

* İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, İran'da bir televizyon kanalında Güney Azerbaycan Türklerine hakaret içeren yayın yapıldığı gerekçesiyle İran Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - Taner YENER/ İstanbul DHA

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, İran'daki bir televizyon kanalında Güney Azerbaycan Türklerine hakaret içeren yayın yaptığı gerekçesiyle Cağaloğlu'ndaki İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan kalabalık sık sık "Azerbaycan'a selam mücadeleye devam", "İran şaşırma sabrımızı taşırma", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam" şeklinde slogan attı. Bu arada çevik kuvvet polislerinin konsolosluk binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup adına açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Geçtiğimiz hafta İran Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı olan Kanal 2 Televizyonu'nda, çocuklara özgü belgesel programında, Güney Azerbaycan Türk'ü bir kişinin dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlediği ve bu yüzden ağzından kötü kokular yayıldığı gösterilmişti. İran'ın yapmış olduğu bu hakaret bardağı taşıran son damla olmuştur. Türk milletine, Türk medeniyetine hakaret eden İran rejimini protesto ediyoruz. Kırım'da, Doğu Türkistan'da, Türkmeneli'nde, Güney Azerbaycan'da soydaşlarımıza yapılan baskılara müsaade etmeyeceğiz. G-20 zirvesinde yapılan toplantıda bu konular hızlı bir şekilde ele alınması gerekiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından grupta bulunan 2 kişi, konsolosluk binasının korkuluklarına tırmanarak Azerbaycan bayrağı astı ve 'bozkurt' işareti yaptı. Bir süre daha slogan atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ülkü Ocaklarından İran Başkonsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement