Umut Nöbeti"Nde Bugün.... - Son Dakika
Güncel

Umut Nöbeti"Nde Bugün....

Umut Nöbeti"Nde Bugün....

Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen "Umut Nöbeti" devam ediyor.

19.01.2016 17:51

Silivri  Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen "Umut Nöbeti" devam ediyor. Nöbeti Gazeteci Yavuz Baydar ile Şair Şiir Sokakta kurucusu Atilla Yüceak ve ekibi devraldı.

Gazeteci Yavuz Baydar şöyle konuştu:

"Halimize bakın ki, 2016 Türkiye'sinde hapishane kapılarında, sırf gazetecilik yaptığı eleştiri ve kanaat ifade ettiği için, hukuk, anayasa ayaklar altına alınarak hapse atılmış, tutuklu ve hüküm giymiş meslektaşlarımız için nöbet tutar haldeyiz. Bu bir utanç manzarasıdır. Umarım ki bu nöbetler fazla uzun sürmez ve Erdem Gül, Can Dündar, Mehmet Baransu, Hidayet Karaca, sayısı 30'u aşan çoğu Kürt, tüm fikir suçluları bir an önce özgürlüklerine kavuşur ve bu davalar düşer. Düşmelidir, çünkü bunların tümü AİHM'den geri dönecektir. Ayrıca şunu da eklemek isterim: Dilerim ki bu nöbetlere, üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrencilere gerçek gazeteciliğin ilke ve kodlarını öğreten öğretim üyeleri ve dekanlar da katılsın. Bu bir düşünce özgürlüğü mücadelesidir."

Şair Şiir Sokakta ekibinin kurucusu Atilla Yüceak ise şöyle dedi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemde bir tuz tanesi kadar ışık olabilmek için buradayız. İçerideki yazarlar, gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve ismini saymakla bitiremeyeceğimiz çok sayıda tutuklu, aydın demokrat için buradayız. Önemli bir gün bugün. Çünkü düşüncelerinden dolayı Hrant Dink'in katledildiği bir gün. İnsanlık için ömrünü vakfeden önemli bir gazetecimiz."

Konuşmaların ardından Şair Şiir Sokakta Grubu'nun Dündar ve Gül için yazdığı şiir seslendirildi. Etkinliğe, Dündar'ın eşi Dilek Dündar ve Erdem Gül'ün babası Ziya Gül ile kız kardeşi katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Nöbeti'Nde Bugün.... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement