Ün Ailesine Kaymakam Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ün Ailesine Kaymakam Sahip Çıktı

Ün Ailesine Kaymakam Sahip Çıktı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Savaş mahallesinde çatışma ortasında kalıp hastaneye sığınan Ün ailesine Sur Kaymakamlığı sahip çıktı.

19.12.2015 23:26

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Savaş mahallesinde çatışma ortasında kalıp hastaneye sığınan Ün ailesine Sur Kaymakamlığı sahip çıktı. Aileye ev kiralayacak olan Kaymakamlık, çocukların okula devamını da sağlayacak.

Sur ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı güvenli yer ararken çatışmanın ortasında kalan Ün ailesi Diyarbakır'da Dermanbaba olarak tanınan hayırsever Yılmaz Acu'nun yardımı ile Selahaddin Eyyubi Hastanesine sığındı. 7 kişilik aile yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı bir yandan ev, gıda, giyecek sıkıntısı yaşarken diğer yandan çocuklarının eğitimlerine ara vermelerinden ötürü oldukça kötü günler geçiriyor. Durumdan haberdar olan Sur Kaymakamlığı hemen harekete geçip Ün ailesini kaymakamlığa davet etti. Aileyi kabul eden Kaymakam Memduh Tura ailenin sorunlarını dinledi.

Aileye kalacak yer, çocuklara eğitim

Yaşanan gelişmelerin birçok aileye olumsuz şekilde yansıdığını belirten Tura, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirterek, "Bizim kapımız her zaman için vatandaşlarımıza sonuna kadar açık olacaktır. Mağdur olan ailelere Kaymakamlığımızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Ün ailesinin yaşadığı sıkıntıları ivedi gidermek için girişimleri başlattık. Bu bağlamda kalıcı bir yer tahsis edilinceye kadar aileyi bir kamu kuruluşu misafirhanesinde ağırlayıp çocukların eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayacağız" dedi.

Ün: Çatışmasız bir ortamda yaşayacağız

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ün ailesinin reisi Ağa Han Ün, "Savaşın ortasında kaldık gidecek yerimiz yoktu, ailem ile birlikte hastaneye sığındık orada bizleri Dermanbaba Yılmaz Acu karşıladı ve Şenol Hoca ile görüştü solsunlar bir gece orada misafir ettiler. Daha sonra ki gün Yılmaz Acu Bey ise sabah bizleri alarak kendi bürosuna götürerek ağırladı yani çok mutlu olduk. Sayın kaymakamımız Memduh Tura bey bizleri şuan bir misafirhaneye yerleştirecek ev kiralayacaklar daha doğrusu çatışmasız bir ortamda yaşayacağız inşallah bu olaylar son olur huzurumuz kalmadı Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

Acu: Yazık günah insanları yuvaları dağılıyor

Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu ise, "Ün ailesinin durumu apaçık ortada çok yazık üzüldüm hastanede acilde gördük başhekimi aradım sağ olsun yardımcı oldu. Sayın Kaymakam Memduh Tura Bey aileyi aradı ev kiralayacaklarını söylediler tüm ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi. Kapılarının her kese açık olduğunu dile getirdi. Yazık günah insanlarımız yuvalarından oluyorlar evler yuvalar dağılıyor esnafımız iflas eşiğinde geldi işçi memur kaçıyor Diyarbakır'dan. Bu olaylar tüm Türkiye'yi üzmektedir artık yeter. Olayların yaşanmasını istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Savaş bizim neyimize el insaf yeter artık kimsenin hakkı yok huzur kaçırmaya ölümler fayda getirmiyor. Bu aile gibi onbinlerce insanımız mağdur oluyor. Olan fakir fukaraya oluyor. Barış olsun insanlık olsun, savaşa hayır diyoruz. Kimseler ölmesin et tırnaktan kopmaz emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ün Ailesine Kaymakam Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet: Ya bunu nedir ya resmen reklam memleketin başka sorunu yokmu ya yok kaymakam yok Yılmaz baba şenol hoca ayıptır bunun haber değeri yok 3 0 Yanıtla

Advertisement