UNICEF 'ten Suriyeli 5 Bin Çocuğa Ayakkabı - Son Dakika
Güncel

UNICEF 'ten Suriyeli 5 Bin Çocuğa Ayakkabı

UNICEF \'ten Suriyeli 5 Bin Çocuğa Ayakkabı

Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen Suriyeli 5 bin çocuğa UNICEF tarafından ayakkabı dağıtıldı.

16.08.2013 13:17  Güncelleme: 08:45

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen Suriyeli 5 bin çocuğa UNICEF tarafından ayakkabı dağıtıldı.

UNICEF, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Adıyaman'daki çadır kentte bulunan 5- 18 yaş arası çocuklara 5 bin çift ayakkabı dağıttı. Çadır kentte düzenlenen ayakkabı dağıtım törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, Kuveyt Büyükelçiliği İkinci Katibi Tareg Al Khasram, Kızılay Bölge Koordinatörü Şafak Lostar ve AFAD yetkilileri katıldı.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, amaçlarının Suriyeli çocukların motivasyonunu artırmak olduğunu belirterek, Türkiye'deki kamplarda bulunan 5-18 yaş arası Suriyeli çocuklara okul hazırlığı için 80 bin çift ayakkabı hazırladıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan ise "Bugün burada AFAD'ın koordinasyonunda Kuveyt hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletlerin finansal katkılarıyla Suriyeli çocukların okula gidişinin teşvik edilmesi amacıyla 5 bin çift ayakkabı dağıtıyoruz. Yaptıkları bu anlamlı yardımlardan dolayı UNICEF'e, Kuveyt hükümetine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel UNICEF 'ten Suriyeli 5 Bin Çocuğa Ayakkabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement