
Çocuklarımızı bunlar için yetiştirmiyoruz. Onun için de askerde, devlette bir an önce karar almalıdır" dedi.
İpekçi, Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi'nde Moda ve El Sanatları Geliştirme Derneği'nin programına konuk olarak katıldı. Çukurca'daki hain saldırı nedeniyle sade bir tören yapılırken İpekçi'de burada yaptığı konuşmada teröre lanet okudu. Hiçbir annenin evladını şehit vermek için yetiştirmediğini belirten İpekçi, "Bu bir savaş değil, kaleşçe, haince yapılan bir terör olayıdır. Çocuklarımızı bunlar için yetiştirmiyoruz. Onun için de askerde, devlette bir an önce karar almalıdır" dedi.
ARTIK SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEK YETMİYOR
Tüm şehit ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen İpekçi, şunları söyledi:
"Ama sabır ve başsağlığı dilemekle olacak şey değil. Son aylarda şehit sayılarımız arttı. Artık buna dur denilmeli. Terörü lanetlememek mümkün değil. Osmanlı Devleti'nden beri Türkü'de, Kürdü, Çerkezi, Laz'ı hepimiz yıllarca beraber yaşıyorsak bundan sonra da böyle olacak. Bir ayrılık gayrılık yok. Ben bu olayların kendi memleketimizden kaynaklanmadığını, dış güdümde olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim kendi insanlarımızın bir birini öldüreceğini, kendi insanlarımızın bir birinden nefret edeceğini hiç düşünmüyorum. Çünkü kan bağlarımız var. Türkiye'deki her etnik grubun bir biriyle kan bağı ve akrabalığı var. ya eniştesi, ya amcası, ya halası, ya yengesidir. Onun için biz Osmanlının çocuklarıyız. Zaten Osmanlının çocukları demek biliyorsunuz koca topraklarda karışmış bir sürü insan içinde Arab'ı, Türkü, Kürdü, Çerkez'i, Yugoslav'ı karışmış herkes demek. "
İNANÇSIZ İNSANLAR ÖLDÜRÜR
Bu topraklarda müşterek olan ortak noktanın inanç olduğu dile getiren İpekçi, "Bizi esas birleştiren inancımızdır. Mumin olmak hepimizi bir araya getiriyor. Mümin olan, inançlı insanların bir birini katledeceğini hiç düşünmüyorum. Bence bilirkişilerde bunu söyleyecektir. Benim haddime düşmez belki ama bir inanan olarak diyorum ki inançlı bir insanın diğer bir insanı katletmesini düşünemiyorum, çünkü Kuran'a en aykırı şey budur" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Ünlü Modacı İpekçi, Artık Birileri Bu Teröre Dur Desin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?