Ürdün Kralı'nın Yatı İkinci Kez Marmaris'te - Son Dakika
Güncel

Ürdün Kralı'nın Yatı İkinci Kez Marmaris'te

Ürdün Kralı\'nın Yatı İkinci Kez Marmaris\'te

Ürdün Kralı Abdullah'ın mega lüks motor yatı 'Sarafsa', bir yıl aradan sonra ikinci kez Marmaris'e demirledi.

25.07.2011 16:25

Ürdün Kralı Abdullah'ın mega lüks motor yatı 'Sarafsa', bir yıl aradan sonra ikinci kez Marmaris'e demirledi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania'yla sık sık seyahate çıktığı bilinen 1998 yapımı, üzerinde helikopter pisti de bulunan 4 katlı, 54. 5 metre uzunluğundaki 'Sarafsa' adlı mega lüks yat Netsel Marina'ya demirledi.

Halatlara bağlanan işçilerin gövdesini temizlediği yata, erzak ve yakıt ikmali yapıldığı da gözlendi. İtalya, Yunanistan ve Türkiye kıyılarında mavi tura çıkan yatta Kral ve ailesinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Sarafsa', Kral'ın adeta denizdeki yüzen sarayı. Jakuzi ve uydu sistemlerinin bulunduğu yattaki katlar, döner bir merdivenle birbirine bağlanıyor ve mermer döşeli zeminleri yerden ısıtmalı. Banyosunda altın muslukları ve ikili brokar koltuğu olan yatın, kraliyet yatak odasındaki duvar da, hidrolik sistemle 35 derece eğilebiliyor.

KRİZDE DE GELMİŞTİ

'Sarafsa', Haziran 2010'da da Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani'nin yatı 'Al Mirqab'la birlikte aynı gün Marmaris'e gelmişti. Yatların ziyaretinin, uluslararası gerginliğe yol açan İran kaynaklı 'uranyum krizi' ile İsrail'in 'Mavi Marmara' baskınının hemen sonrasına rastlaması, tartışmalara yol açmıştı. İki lider de hem Türkiye hem de uluslararası medyada eleştiri konusu olmuştu.

DEB - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ürdün Kralı'nın Yatı İkinci Kez Marmaris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement