Urfa'da Tiyatro Günleri - Son Dakika
Güncel

Urfa'da Tiyatro Günleri

Urfa\'da Tiyatro Günleri

Şanlıurfa'da son dönemlerde tiyatroya ilgi giderek artmaya başladı. Son olarak sergilenen 'Komiser Cinayettin' adlı oyun halkın beğenisini topladı.

13.01.2015 11:18

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Komiser Cinayettin' adlı tiyatro oyunuyla seyircilerle buluştu.

'Komşu Köyün Delisi' adlı tiyatro oyunu ile bu yıl 'Sezona Merhaba' diyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni tiyatro oyunu 'Komiser Cinayettin' ile seyircilerin karşısına çıktı.

Şair Nabi Konferans Salonunda yoğun ilgi gören tiyatro oyununu 300'e yakın tiyatro sever tarafından ilgiyle izlendi. Oyuna saatler kala tiyatro salonunu dolduran tiyatro severler, komedi tarzındaki oyunda oldukça keyifli anlar yaşadı.

Kaan Erkam'ın yazdığı Abdulkadir Kırıcı'nın ustaca yönettiği iki bölümden oluşan oyun 10 Ocak-14 Şubat 2015 tarihleri arasında her hafta sonu Cumartesi Saat 19.00'da Şair Nabi Konferans Salonunda seyircileriyle buluşmaya devam edecek.

MİSAFİR ADLI OYUN TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR

Konya Devlet Tiyatrosunca Ömer Naci Topçu yönetiminde iki perde şeklinde sahnelenen 'Misafir' adlı oyun Urfa'da tiyatro severler ile buluşuyor.

24 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 20.00'de perdelerini açacak olan oyunun Urfa CITY AVM'deki Belediye Konferans ve Sergi Salonu'nda gösterime gireceği belirtildi. Biletlerin tam 5, indirimli 3 TL olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi'nde satışa çıktığı açıklandı.

OYUNUN KONUSU

Oyunda Almanya'ya gitmek için büyük çabalar harcayan, Almanya'ya gitmeyi başarıp, yıllar sonra memleketine dönen Musa'nın traji komik hikayesi yaren meclisinde toplanan yarenlerin düzenledikleri oyunlarla ele alınıp izleyiciyle seyirlik bir şekilde buluşması anlatılmaktadır. Gurbetçilerin, çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları, küçük yaştaki çocukların yaşadıkları uyum tramvası ve daha birçok hikaye anlatmakta.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da Tiyatro Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement