Vali Musa Çolak, Teşvik Paketini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Vali Musa Çolak, Teşvik Paketini Değerlendirdi

Vali Musa Çolak, Teşvik Paketini Değerlendirdi

Siirt Valisi Musa Çolak, Hükümetimiz tarafından uygulamaya konulan yeni teşvik yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

02.07.2012 16:38

Yeni Teşvik Yasasının büyük avantajlar getirdiğini belirterek, iş adamlarına ve sanayicilere yatırım yapma çağrısında bulundu.

Yeni teşvik yasasının ilimize yeni kazanımlar sağlayacağına inandığını belirten Vali Çolak, yeni düzenlemenin geri kalmış illere pozitif ayrımcılık öngördüğünü söyledi.

Bu paketin iyi değerlendirilmesi halinde girişimcilere ve bölgeye önemli katkılarının olacağını kaydeden Vali Musa Çolak, "Hükümetimiz tarafından yasalaştırılan yeni teşvik yasasıyla, Siirt'in yatırım yapılacak iller arasında avantajlı bir konuma geldiğine inanıyoruz. İlimizin sahip olduğu maden ve enerji potansiyeli, bu teşvik paketiyle işletilmeye başlanacaktır. Yeni teşvik yasasının özellikle üretime dönük olması ve il bazında düşünülmesi, Siirt'in kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayacaktır. İş adamlarımızın bu sistemden fazlasıyla yararlanacağına inanıyorum. Açıklanan teşvikle hem ilimiz ve hem de ülkemiz bundan büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

İlimizin de içinde yer aldığı 6 cı bölgede, hiçbir bölgede olmayan destekler verildiğini belirten Vali Musa Çolak,"Siirt Organize sanayi bölgesinde 68 boş parselin bulunduğunu, buradaki alt yapı hizmetlerinin tamamlandığını belirterek, yeni taşvik paketi ile özellikle 6 cı bölgede, yatırımcılar için büyük ekonomik avantajlar sağlanmaktadır. Yeni Teşfik paketinde; yatırımcılar için, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, Vergi indirimi, Sigarta pirimi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi önemli ekonomik destekler verilmektedir.İlimizde, son yıllarda yenilenebilir Enerji kaynakları ve Madencilik alanında yapılan yatırımlar ile gelecekte önemli bir cazibe merkezi haline dönüşüyor. Siirt' te ulaşım alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Musa Çolak, Siirt'e uçak seferlerinin kesintisiz devam ettiğini, demiryollarının yanısıra, karayollarında yapılan yatırımlar ile İlimizin, yatırımcılar ve sanayiciler için, önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu" söyledi.

Organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlara, Valilik olarak her türlü desteğin sağlanacağını ifade eden vali Musa Çolak, İşsizlik, bölgeler arası kalkınmışlık düzeyleri farkları, yatırım-istihdam göstergelerinde gözlemlenen sorunlar gibi, yapısal problemlerin aşılması amacıyla, hazırlanan yeni teşvik yasasının, Siirt'in önceliklerinden biri olan enerji ve maden alanlarında, yeni bir ivme kazandırması beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Musa Çolak, Teşvik Paketini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement